Αύξηση 4% στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίος για το α΄ εξάμηνο του έτους, στα €83,9 εκατ. από €80,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
_x000D_
Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν σε €0,587 έναντι €0,564 το α’ εξάμηνο του 2017.
_x000D_
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €145,2 εκατ. από €156,5 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
_x000D_
Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε €717,1 εκατ. από €811,4 εκατ.
_x000D_
Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά €48,1 εκατ., σε €520,1 εκατ. από 568,1 εκατ. στις 31/12/2017.
_x000D_
“Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, η οποία οδήγησε τα οικονομικά μεγέθη της MYTILINEOS σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2017, τα αποτελέσματα του Α ΄εξαμήνου 2018 επιβεβαιώνουν τη δυναμική επίτευξης υψηλών στόχων που τέθηκαν εξ αρχής”, ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα. “Η έγκριση της άδειας παραγωγής από τη ΡΑΕ για την κατασκευή μιας από τις πιο σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη με καύσιμο φυσικό αέριο, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον επενδυτικό μας σχεδιασμό.”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nαστάσια Ταμπακοπούλου: Το marketing μέσα από τα νέα ψηφιακά εργαλεία, την τεχνική νοημοσύνη και τα social media
- Ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις (ΣΚΑΪ): Στο 24% η Ν.Δ., δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 11,5%
- Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για Intralot με 1,07 ευρώ ανά μετοχή
- Aegean: Στο 3,7% η απόδοση του ομολόγου – Υπερκάλυψη 3,75 φορές της έκδοσης
- Η σύζυγος Ερντογάν με την κόρη της συνάντησε τον Πάπα στη Ρώμη
- Περιορίστηκαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά περιμένουν τα στοιχεία της Πέμπτης
- La Croix: Στην Ελλάδα διαμένουν 8.000 Ισραηλίτες
- Tesla: Πτώση στις παραδόσεις οχημάτων στο β΄τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις