«Το επιτελικό κράτος της ΝΔ έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο», κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα, ο στρατός συμμετέχει στην αποκομιδή νεκρών ζώων, ενώ ήδη κινδυνεύει όλη η Θεσσαλία να γίνει μια υγειονομική βόμβα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης από την Θεσσαλονίκη.
«Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε, επίσης, ότι για ημέρες συνεδριάζει το συντονιστικό στη Λάρισα χωρίς να συμμετέχει ο ΕΟΔΥ, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια οδυνηρή κατάσταση. Οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση και οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και ιδιαίτερα η κυβέρνηση να σταθεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν χρειάζονται επικοινωνιακοί χειρισμοί. Προτάσεις, θέσεις και λύσεις για τους πολίτες της Θεσσαλίας», επισήμανε.
«Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο», κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης.
Μετά την επίσκεψή του, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη διοίκηση του ΕΚΕΤΑ για τη φιλοξενία. Το ΕΚΕΤΑ ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από την παράταξή μας, διότι πάντα είχαμε στόχο την επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία. Πρέπει να στηρίξουμε τους ερευνητές. Και όσους έχουν μείνει στη χώρα και παλεύουν καθημερινά -κάτω από δύσκολες συνθήκες- με τη γραφειοκρατία, αλλά και εκείνους που είναι στο εξωτερικό, θέλουν να επιστρέψουν αλλά υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική με ισχυρή παραγωγή και εξωστρέφεια, αν η έρευνα δεν γίνει καθημερινότητα στον τρόπο δράσης του κράτους, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Γι’ αυτό, από την πλευρά μας, θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια που κάνετε, διότι για εμάς είναι προτεραιότητα να αυξηθούν τα κονδύλια, να στηριχθούν οι ερευνητές αλλά και η χώρα μας να γίνει πρωταγωνίστρια στην έρευνα πανευρωπαϊκά. Υπάρχουν κονδύλια. Υπάρχουν δυνατότητες, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε και γι’ αυτό θα είμαστε στο πλευρό σας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
- Ουκρανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες σε νέο ρεκόρ με πάνω από 70 δισ. δολάρια το 2025
- Κυριακούλης: Παρέλευση προθεσμίας για την σύναψη ομολογιακού
- Q&R: Καταβολή τιμήματος 746.662 ευρώ για το 76,19% της Alexander Moore S.A.
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικά πρόσημα με νέο ιστορικό υψηλό για τον CAC 40
- Πειραιώς: Συνεργασία με την Ουκρανική Activitis για ψηφιακή τράπεζα για αγρότες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις