Ο σημερινός απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν» από το λιμάνι της Μερσίνας και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, «δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση.
Η πολιτική του κατευνασμού είναι αδιέξοδη. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτροπής, που θα αναδεικνύουν ένα αρραγές μέτωπο προστασίας του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Κίνα: Σε χαμηλό εξαμήνου ο PMI μεταποίησης, κάτω των εκτιμήσεων
- Παπαθανάσης: 72,6 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία 854 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2025
- Reuters: Η εντολή Τραμπ για δοκιμές πυρηνικών και ο κύκλος των εταιρειών που ωφελούνται
- Αντιδράσεις από Ρωσία και Κίνα για τις δοκιμές πυρηνικών όπλων που διέταξε ο Τραμπ
- ΗΠΑ: Υπέγραψε δεκαετή αμυντική συμφωνία με την Ινδία
- Financial Times: Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στη Βουδαπέστη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







