«Ο Πρωθυπουργός εμπαίζει εκατομμύρια Έλληνες. Ξαφνικά σήμερα θυμήθηκε την κερδοσκοπία των τραπεζών, όπως πριν μήνες ανακάλυψε την κοινωνική κατοικία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Και πρόσθεσε:
«Ο τάχα «ενοχλημένος» Κυριάκος Μητσοτάκης, ας σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο των κερδών των τραπεζών.
Από τις 7 Νοεμβρίου τον καλέσαμε να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη, που συσσώρευσαν οι τράπεζες επωφελούμενες από το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων, που σημειωτέον είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά.
Τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το επιτόκιο καταθέσεων ήταν μόλις 0,05% και το επιτόκιο χορηγήσεων έφτασε στο 4,86%.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις. Και όχι να μένει παρατηρητής της απελπισίας των πολιτών και των κοινωνικών ανισοτήτων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελευθερία του Τύπου: Παραμένει ουραγός η Ελλάδα στην Ευρώπη
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνουν οι καταβολές στους δικαιούχους
- Κίνα: Aύξηση 10,65% κατέγραψε ο δείκτης ψηφιακής ανάπτυξης το 2024
- Apple: Ανησυχία για απώλειες 900 εκατ. δολαρίων από τους δασμούς
- Bestseller: Ανοίγει το πρώτο φυσικό κατάστημα Vero Moda στην Κύπρο
- ITER: Το παγκόσμιο στοίχημα για καθαρή πυρηνική ενέργεια
- Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας σήμερα 02/05 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Σ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) για Νέο Αναπτυξιακό Νόμο: Δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις