"Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν η απαρχή μιας σκοτεινής περιόδου στη νεότερη Ιστορία μας"
Στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.
«Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν η απαρχή μιας σκοτεινής περιόδου στη νεότερη Ιστορία μας. Οδήγησε στην κυπριακή τραγωδία, μια ανοιχτή πληγή για το έθνος μας» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης για τη συμπλήρωση 57 ετών από το χουντικό πραξικόπημα.
«Σήμερα είμαστε εδώ, σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο των βασανιστηρίων, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας , όσους αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, πάλεψαν για να έχουμε Ελευθερία και Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία, για την οποία πρέπει να επαγρυπνούμε. Να τη διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού» τόνισε. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές τα απομεινάρια της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».
«Αυτό ήταν το χρέος μας και το κάνουμε όχι μόνο για όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, αλλά και για τα παιδιά μας. Για να ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αγορά Ακινήτων: Δημιουργία ενός Ενιαίου Συστήματος Καταχώρισης Ακινήτων για λύση στο στεγαστικό
- Καιρός: Βροχερός και σήμερα – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα
- Wall Street: Coca-Cola και 3M οδήγησαν σε ρεκόρ τον Dow Jones
- Jinko Solar Storage Greece: Ο κινεζικός κολοσσός των φωτοβολταικών ιδρύει εταιρεία χονδρικής ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα
- Παραίτηση Ιωάννη Παπαγεωργίου από την «Παγωτά Δωδώνη» και νέο Δ.Σ.
- Κερκυραϊκή Ζυθοποιία (Corfu Beer): Άνοδος τζίρου και κερδοφορίας με νέες επενδύσεις και προϊόντα
- The Swatch Group Greece: Νέο κατάστημα στο Μαρούσι
- ΓΙΩΤΗΣ: Νέα διανομή 1,06 εκατ. € και «φρέσκοι» ΚΑΔ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις