Δεν έχει βρεθεί το φονικό αντικείμενο
Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς σε βάρος των 104 συλληφθέντων για την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:
Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεια από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.
Τα πλημμελήματα:
Διατάραξη κοινής ειρήνης
Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
Παράνομη οπλοφορία
Οπλοχρησία
Κατοχή φωτοβολίδων
Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.
Σε εξέλιξη οι έρευνες των δικαστικών αρχών
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των δικαστικών αρχών υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μαρίας Γκανέ, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.
Οι έρευνες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις. Οι αρχές, έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.
Παράλληλα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.
Επιπρόσθετα, οι άνδρες της ΕΛΑΣ «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες των δραστών.
Δεν έχει βρεθεί το φονικό αντικείμενο
Σύμφωνα με πληροφορίες το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στο βραχίονα στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, δεν έχει επί του παρόντος κατασχεθεί από τις αρχές. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
- Πόσα θα επενδύσει η Nvidia στην OpenAI
- Eπιφυλακτικές για επενδύσεις στη Βενεζουέλα η Exxon και η Chevron
- Bιολάντα: Έρευνες σε δύο άξονες για τη φονική έκρηξη – Στο μικροσκόπιο ευρήματα από αυτοψίες και έγγραφα
- Σημάδια κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν
- Πιερρακάκης: Έως το Μάρτιο ενεργοποιείται το Μητρώο Ιδιοκτητών Ακινήτων – Θα είναι εργαλείο “αφαίρεσης βαρών”
- ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις και αποχές σε σχολεία και πανεπιστήμια κατά της ICE μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη
- Δήμας για το κυκλοφοριακό χάος: Εξετάζεται flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








