Την εκτίμηση ότι έως το τέλος καλοκαιριού θα υπάρξουν αποτελέσματα από τη διαδικασία επιλογής νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Τσίπρα.
«Η διαδικασία επιλογής μπαίνει σε τελική φάση και φρονώ ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα προς το τέλος του καλοκαιριού», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι πρόκειται για 4 νέες φρεγάτες, άλλες 4 εκσυγχρονισμένες (ΜΕΚΟ) και άλλες δύο ως ενδιάμεσες λύσεις, δηλαδή 10 καράβια. Τόνισε, μάλιστα, ότι η απόκτηση νέων σκαφών από το ΠΝ έχει να κάνει και με την παρουσία της χώρας μας στο θέατρο της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο στο Αιγαίο.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του που έως το καλοκαίρι θα παρθούν αποφάσεις, χαρακτήρισε, ωστόσο, περίεργη την ιεράρχηση των επιλογών της κυβέρνησης που -όπως είπε- επέδειξε βιασύνη με τα Ραφάλ και το Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ εκεί που έπρεπε να βιαστεί (φρεγάτες) υπάρχει αργοπορία.
Ανταπαντώντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι βιασύνη πρέπει να υπάρχει σε όλα και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη σχετική υπόδειξη του ΠΝ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα των φρεγατών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέτρα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Οι πάροχοι αναφέρουν περιορισμό των ελευθεριών τους
- Φωτιά στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα
- Τραμπ: Θα διατάξω άρση των κυρώσεων στη Συρία
- Autohellas: Φέρνει στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά οχήματα της CHANGAN
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικρά κέρδη και νέο ρεκόρ για τον DAX
- Δήμας: Στο 77% η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος
- Τουρκία: Συμφωνία με την Αίγυπτο για πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG
- ΔΑΑ: Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο προς διαπραγμάτευση 9.544.087 νέων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις