Την εκτίμηση ότι έως το τέλος καλοκαιριού θα υπάρξουν αποτελέσματα από τη διαδικασία επιλογής νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Τσίπρα.
«Η διαδικασία επιλογής μπαίνει σε τελική φάση και φρονώ ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα προς το τέλος του καλοκαιριού», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι πρόκειται για 4 νέες φρεγάτες, άλλες 4 εκσυγχρονισμένες (ΜΕΚΟ) και άλλες δύο ως ενδιάμεσες λύσεις, δηλαδή 10 καράβια. Τόνισε, μάλιστα, ότι η απόκτηση νέων σκαφών από το ΠΝ έχει να κάνει και με την παρουσία της χώρας μας στο θέατρο της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο στο Αιγαίο.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του που έως το καλοκαίρι θα παρθούν αποφάσεις, χαρακτήρισε, ωστόσο, περίεργη την ιεράρχηση των επιλογών της κυβέρνησης που -όπως είπε- επέδειξε βιασύνη με τα Ραφάλ και το Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ εκεί που έπρεπε να βιαστεί (φρεγάτες) υπάρχει αργοπορία.
Ανταπαντώντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι βιασύνη πρέπει να υπάρχει σε όλα και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη σχετική υπόδειξη του ΠΝ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα των φρεγατών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Hλεκτρικός «Μοναστηράκι»: Σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στον μεταλλικό σκελετό
- Πρώτη δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι για Τζάστιν Τριντό – Κέιτ Πέρι
- Εμπορικός Στόλος: Αύξηση 0,4% στη δύναμη του τον Αύγουστο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 12,2% στις οικοδομικές άδειες τον Ιούλιο – Στο +200,5% η Στερεά Ελλάδα
- Τζαμάικα: Ο τυφώνας Melissa ενισχύθηκε στην κατηγορία 5
- HSBC: Ζημία 1,1 δισ. δολαρίων μετά την δικαστική απόφαση στην υπόθεση Μάντοφ
- Σουηδία: Η ιστορία των απεργών που δεν λυγίζουν στη δύναμη της Tesla
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Aνυπομονώ να συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








