«Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει» είναι ο τίτλος άρθρου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», στο οποίο υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της και εκτιμά ότι από αυτό το «τοξικό» παιχνίδι επωφελούνται μόνο οι εχθροί της Ευρώπης.
«Πρέπει να σταματήσει» τονίζει, καθώς μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα – με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη – να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στρατηγικών που ενισχύουν την ανάπτυξη.
«Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η Ελλάδα τελικά να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες της» αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης και προσθέτει ότι, ειδικά Έλληνες και Γερμανοί «έχουν ξεπέσει σε ένα σημείο ηθικής επιδειξιομανίας, αλληλοκατηγοριών και ανοιχτής εχθρότητας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Xiaomi: Άλμα 31% στα έσοδα το β’ τρίμηνο με οδηγό το νέο ηλεκτρικό YU7
- DBRS: Οι πυρκαγιές απειλούν τις ασφαλιστικές της ΕΕ – «Δομικά εκτεθειμένη» η Ελλάδα
- Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν νέα blocks για την τρίτη γαλλική φρεγάτα FDI
- ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 1,859 δισ. ευρώ το α΄επτάμηνο
- ΕΚΤ: Πλεόνασμα 36 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης τον Ιούνιο
- Θα έχουν οι εταιρείες που είναι υποχρεωμένες να έχουν POS και IRIS μέχρι τις 31 Οκτωβρίου;
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% στον τζίρο των επιχειρήσεων το β΄τρίμηνο – Στο +15% ορυχεία και λατομεία
- Οι βο(υ)λευτές ξαναπροκαλούν με το αναδρομικό επίδομα «επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις