Αγορές

NBG Securities για ElvalHalcor: Ρίχνει στα 2,45 ευρώ την τιμή – στόχο της μετοχής

Από από 3 ευρώ προηγουμένως - Παραμένει φθηνή, οι καλύτερες αποδόσεις είναι μπροστά

Η NBG Securities θεωρεί πως η μετοχή της ElvalHalcor παραμένει φθηνή, εκτιμώντας πως θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες για την εισηγμένη. Έτσι, συνεχίζει να προτιμά την ισχυρή θέση της στην αγορά, τη διαφοροποιημένη παραγωγική βάση και τις θετικές προοπτικές ζήτησης των τελικών αγορών της με που λαμβάνουν ώθηση από τις μεγατάσεις, αν και η χαμηλή ρευστότητα της μετοχής της και το χαμηλό free-float επηρεάζουν την απόδοσή της στο ταμπλό.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου κατά 18% και στα 2,45 ευρώ από 3,0 ευρώ προηγουμένως, λόγω κυρίως της υποβάθμισης της κερδοφορίας στην οποία προχωρά η χρηματιστηριακή. Σε κάθε περίπτωση πάντως βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου της τάξης του 24% στο ταμπλό του Χ.Α. Η σύσταση διατηρείται στο “outperform”.

Από πλευράς αποτίμησης, παρά τα κέρδη 7% φέτος, η ElvalHalcor εμφανίζεται ελκυστικά τιμολογημένη σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, όπως τονίζει. Με δείκτη EV/EBITDA 2024 στο 6,1x και P/E στο 8,6x, η μετοχή της διαπραγματεύεται με discount 12%-28% σε σχέση με τους παγκόσμιους ομολόγους της, ενώ είναι περισσότερο μοχλευμένη και προσφέρει υψηλότερη μερισματική απόδοση.

Όπως σημειώνει η NBG Securities, το 2023, η ζήτηση για την πλειονότητα των προϊόντων της ElvalHalcor παρέμεινε υποτονική στις περισσότερες αγορές, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων επηρέασαν την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κατανάλωση. Λόγω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής της, πιστεύει ωστόσο ότι παραμένει ένα καλό “όχημα” για την απόκτηση έκθεσης στις συνολικές ευνοϊκές μακροπρόθεσμες τάσεις ζήτησης τη στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει.

Η ElvalHalcor έχει επενδύσει περίπου 700 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια στην αύξηση/συγχρονισμό της παραγωγικής ικανότητας και στη βελτίωση της αποδοτικότητας, τονίζει η NBS Sec. Στον κλάδο αλουμινίου η ζήτηση δυστυχώς επιδεινώθηκε πέρυσι. Ωστόσο, με τα επιτόκια να αναμένεται να μειωθούν από το β’ εξάμηνο και μετά, οι προοπτικές της τελικής αγοράς θα βελτιωθούν, οδηγώντας σε υψηλότερα ποσοστά απορρόφησης της αυξημένης παραγωγικής ικανότητας της εισηγμένης με αξιοπρεπή περιθώρια κερδοφορίας, οδηγώντας έτσι τα οικονομικά μεγέθη σε υψηλότερα επίπεδα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu