Πολιτική

ΝΔ για Τέμπη: «Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη»

Ανακοίνωση για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη στην τραγωδία στα Τέμπη, εξέδωσε η ΝΔ

«Η δήθεν φοβερή αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής την οποία “έντυσε” με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρας και συγκάλυψης, έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ και πολλά ακόμα μέσα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Βήμα: Μοντάζ τα ηχητικά του δυστυχήματος των Τεμπών – Τι αναφέρει το υπουργείο

Το Βήμα αποκαλύπτει ότι τα ηχητικά ντοκουμέντα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών αμέσως μετά το δυστύχημα, είναι αποτέλεσμα ψηφιακής «κοπτοραπτικής», με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος

«Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ενώ κομμάτια αυτού του υλικού έχουν παίξει και στα μέσα του ομίλου που τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu