Υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παρακάμφθηκε από «επικίνδυνο δικαστικό», μέλος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και καλεί την επικεφαλής Λάουρα Κοβέσι να διερευνήσει την υπόθεση
Η Μαρία Καρυστιανού επανέρχεται με οξύ μήνυμα για την υπόθεση των Τεμπών, θέτοντας το ερώτημα γιατί – κατά την άποψή της – παρακάμφθηκε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στο σκέλος που αφορά τη σύμβαση 717 για τη σηματοδότηση-τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου. Στο κείμενό της κάνει λόγο για «υπόμνημα-φωτιά» που αποκαλύπτει «προσχηματική αιτιολογία ψευδοπαραγραφής» και αποδίδει σε απόφαση μόνιμου τμήματος της EPPO (το «11ο», όπως αναφέρει η ίδια) στις 2.6.2023, την παραπομπή του φακέλου στη Βουλή χωρίς, όπως υποστηρίζει, την υπογραφή της γενικής εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι. Και έτσι με γρήγορη διαδικασία, η έρευνα και η τιμωρία για τις ποινικές ευθύνες των Ελλήνων Υπουργών για τη Σύμβαση 717, ανατέθηκαν στη Βουλή, όπου δεν συγκροτήθηκε καν προανακριτική, παρά απλή εξεταστική, η οποία ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕ και ΕΘΑΨΕ την υπόθεση.
Η κυρία Καρυστιανού καλεί την εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι «να ερευνήσει όλο το παρασκήνιο» και ζητά από τα όργανα της ΕΕ να τοποθετηθούν.
Υπόμνημα – φωτιά είναι στα χέρια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όπου αποκαλύπτω την προσχηματική αιτιολογία της ΨΕΥΔΟΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ με την οποία το 11ο τμήμα της EPPO, χωρίς υπογραφή της κας Kovesi, αποφάσισε στις 02.06.2023 ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την παραπομπή της ποινικής δικογραφίας των Τεμπών… pic.twitter.com/cUuvjQdRnm
— Maria Karystianou (@mkaristianou) November 3, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ιταλία μπλοκάρει κάθε σκέψη μεταφοράς της UniCredit στη Γερμανία
- Γκίλφοϊλ από Δελφούς: «Η Ελλάδα θα αποτελεί προμηθευτή ενέργειας για την περιοχή πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε»
- Η πλοιοκτήτρια εταιρία για το «Epaminondas»: Ζημιές στη γέφυρα, ασφαλές το πλήρωμα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες καθώς δεν φαίνεται «φως» στο τούνελ των συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- Συνάντηση Πιερρακάκη – Κοβέσι στην ΑΑΔΕ για τα Τελωνεία – Στο επίκεντρο εμπορεύματα από την Κίνα
- Autohellas: Στις 30 Απριλίου η καταβολή καθαρού μερίσματος 0,8075 ευρώ ανά μετοχή
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Σχολιασμός Αποτελεσμάτων 12μήνου 2025
- Aegean: Την διανομή καθαρού μερίσματος 0,8550 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








