Ορίστηκε για τις 2 Μαϊου 2025, λόγω της απόφασης των δικηγορικών συλλόγων που δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές
Σε νέα, για τρίτη φορά, αναβολή οδηγήθηκε η δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου για την υπόθεση των βουλευτών που είχαν εκλεγεί με το κόμμα «Σπαρτιάτες», κατηγορούμενοι για εξαπάτηση των εκλογέων, στην οποία ηθικός αυτουργός δικάζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνεργός ένας δικηγόρος.
Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Μαϊου 2025, λόγω της απόφασης των δικηγορικών συλλόγων που δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές. Για τον ίδιο λόγο η δίκη είχε αναβληθεί την προηγουμένη φορά, ενώ αναβολή έχει δοθεί και στο πρόσωπο του βασικού μάρτυρα, προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.
Κατά την εξέταση των αιτημάτων αναβολής, ο συνήγορος του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Χαράλαμπου Κατσιβάρδα, Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε να δοθεί σύντομη αναβολή αναφέροντας: «Ο εντολέας μου διασύρεται ως απατεώνας».
Στην τοποθέτησή του επί της αναβολής, ο εισαγγελέας της έδρας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι που παρουσιάζονται ως απατεώνες. Η έκπτωση ή μη από τη Βουλή εξαρτάται εμμέσως και από αυτήν τη δίκη. Ήλπιζα ότι θα ευαισθητοποιηθεί ο δικηγορικός σύλλογος και θα επεδείκνυε ευαισθησία για την υπόθεση που αφορά την κοινοβουλευτική τάξη, δηλαδή την ουσία της Δημοκρατίας. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να γίνει δεκτό το αίτημα, αλλά συμφωνώ να προσπαθήσουμε να βρεθεί κοντινή δικάσιμος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις