Ελλάδα

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στις Αχαρνές: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός των 32 εκατ. ευρώ

Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου 2024 - Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Αττικής

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Αντιπλημμυρική Προστασία Ευρύτερης Περιοχής Παλαιού Οικισμού Αχαρνών και Κατασκευή Δεξαμενών Ανάσχεσης» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Αττικής.

Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Αττικής / Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 31,72 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 25,58 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 36 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών, του Δήμου Αχαρνών.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στο νότιο τμήμα της λεκάνης απορροής του Δήμου Αχαρνών και περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής των αγωγών του δικτύου ομβρίων, των μεριστών ροής Μ1 και Μ2, των έργων προσαγωγής και της δεξαμενής ανάσχεσης Δ1.

Ο αγωγός 1 και οι συμβάλλοντες του ακολουθούν την χάραξη του Συλλεκτήρα Σ1 και ο αγωγός 2 και οι συμβάλλοντες του την χάραξη του Συλλεκτήρα Σ3 ανάντη της Πλατείας της Εθνικής Αντιστάσεως. Ο αγωγός 3 αποχετεύει τα όμβρια από το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της περιοχής του Αγίου Αθανασίου καθώς και τις εκροές του μεριστή Μ2 και της δεξαμενής Δ1. Οι αγωγοί 4 και 5 αποχετεύουν τα όμβρια από το δυτικό τμήμα της περιοχής Αγίου Αθανασίου.

Αποδέκτης του συνόλου των αγωγών είναι ο κατασκευασμένος ορθογωνικός αγωγός της οδού Λιοσίων με εκροή στο ρέμα Εσχατιάς.

Ο Αγωγός 1 που εκβάλλει στο μεριστή Μ1 που προβλέπεται να κατασκευαστεί στις οδούς Λιοσίων, Ηρώων Πολυτεχνείου, Δεκελείας και Σωκράτους. Ο αγωγός 2 που εκβάλλει στον μεριστή Μ2 προβλέπεται να κατασκευασθεί στις οδούς Πέτρου Λιόση, Αρχαίου Θεάτρου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παγκάλου, Κουρκατιώτου, Δημοσθένους, Βίκτωρος Ουγκώ και Ξενοφώντος. Ο αγωγός 3 που εκβάλλει στον αγωγό Σ1 της οδού Λιοσίων προβλέπεται να κατασκευαστεί στις οδούς Μάρκου Βαμβακάρη και Εθνικής Αντιστάσεως . Ο αγωγός 4 που εκβάλλει στον αγωγό Σ1 της οδού Λιοσίων και προβλέπεται να κατασκευαστεί στην οδό Πρέσπας. Ο αγωγός 5 που εκβάλλει στον αγωγό Σ1 της οδού Λιοσίων και προβλέπεται να κατασκευαστεί στις οδούς Σοχούμη και Ευκλείδη.

Η κατασκευή του Μεριστή Μ1 γίνεται στην οδό Σικύωνος αμέσως ανάντη της οδού Λιοσίων. Ο Μεριστής Μ2 κατασκευάζεται μέσα στα όρια του Ο.Τ. 1591

Η δεξαμενή ανάσχεσης θα κατασκευαστεί στο νοτιοανατολικό τμήμα του Ο.Τ. 1591 που οριοθετείται από τις οδούς Σικυώνος (ανατολικά), Αναγνώστου Καλογράνη (νότια και δυτικά) και την επέκταση της οδού Πέτρου Λιόση (βόρεια). Περιλαμβάνει δυο υπόγειους χώρους: Το επίπεδο -2 όπου εισρέουν οι παροχές από τις υπερχειλίσεις των μεριστών και αποθηκεύεται ο όγκος του νερού και το υπερκείμενο επίπεδο -1. Για την αντιστήριξη των πρανών της εκσκαφής της δεξαμενής θα κατασκευαστούν φρεατοπάσσαλοι σύμφωνα με την σχετική εδαφοτεχνική μελέτη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu