Διεθνή

Νέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Για συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κατάρ για την απελευθέρωση κι άλλων ομήρων, κάνουν λόγω ισραηλινά ΜΜΕ - Μπάιντεν και δυτικοί ηγέτες καλούν το Ισραήλ να προστατεύει τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας

Εκπρόσωπος της Χαμάς ανακοίνωσε ότι η οργάνωση απελεύθερωσε δύο ομήρους ως αποτέλεσμα συνομιλιών μεταξύ Κατάρ και Αιγύπτου.

Πρόκειται για δύο γυναίκες ομήρους οι οποίες σύμφωνα με τη Χαμάς αφέθηκαν ελεύθερες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Πηγή του Reuters ανέφερε ότι η Χαμάς άφησε και δύο ηλικιωμένες ισραηλινές ομήρους.

Υπενυθμίζεται ότι την Παρασκευή η παλαιστινιακή οργάνωση απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα των New York Times, ανέφερε ότι η Χαμάς μπορεί να απελευθερώσει 50 ομήρους διπλής υπηκοότητας, επικαλούμενο υψηλόβαθμό Ισραηλινό αξιωματούχο.Ο Ισραηλινός αξιωματούχος έκανε τον ισχυρισμό αυτόν με βάση συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ.

Το Channel 12, επικαλούμενο ισραηλινή πηγή, λέει ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επισφραγιστεί σύντομα.

Oι ΗΠΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν μια ισραηλινή εισβολή στη Γάζα με την ελπίδα να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, σύμφωνα με πηγές του CNN, του Bloomberg και άλλων δυτικών μέσων.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ενημέρωσε τη Δευτέρα ότι 222 άνθρωποι απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή που γνωρίζει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα είπε ότι ο αριθμός που ενδέχεται να απελευθερωθεί απόψε αναμένεται να είναι σχετικά χαμηλός σε σύγκριση με την αναφορά των New York Times για 50 άτομα.

Η ίδια πηγή, που επικαλείται η Haaretz, πρόσθεσε ότι ο ισχυρισμός ότι υπήρχαν 50 όμηροι δεν προέκυψε στις συζητήσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu