Ο κ. Μητσοτάκης άδειασε και τους βουλευτές του
«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού αποτελεί ομολογία ενοχής», σημειώνει η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωσή της με την οποία σχολιάζει την συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τρεις εβδομάδες μετά το έγκλημα ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι γνώριζε το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας και διαβεβαίωνε κατηγορηματικά πως δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο και τίποτα εύφλεκτο, κατηγορώντας μάλιστα όσους έθεταν ερωτήματα ως οπαδούς θεωριών συνωμοσίας.
Σήμερα μας λέει ότι παραπλανήθηκε από την Πυροσβεστική και την Hellenic Train, επιβεβαιώνοντας πως παραπλάνησε την κοινή γνώμη προκαταλαμβάνοντας παράλληλα την εν εξελίξει έρευνα της δικαιοσύνης.
Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο-πολύ, ισχυρίστηκε ότι το μπάζωμα – άρα η αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος – έγινε για να διευκολυνθεί η αναζήτηση σορών. Την ώρα που η κοινωνία θρηνούσε, η κυβέρνηση οργάνωνε τη συγκάλυψη.
Ο κ. Μητσοτάκης αδειάζει τους βουλευτές του, ομολογώντας ανοιχτά και δημόσια ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έκανε τη δουλειά της στην εξεταστική επιτροπή, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για μεθοδευμένο φιάσκο με στόχο τη συγκάλυψη.
Παραδοχή που καθιστά ακόμα πιο φαιδρά τα περί προανακριτικής επιτροπής.
Η θλιβερή εμφάνιση του ενοχλημένου και αμήχανου κ. Μητσοτάκη φανερώνει τον φόβο του απέναντι στη λαϊκή οργή και το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνησή του. Η ανοχή της κοινωνίας εξαντλήθηκε. Η συγκάλυψη τελειώνει, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: Ο Νικολά Σαρκοζί κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης
- Παπαθανάσης: 24,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για δίκτυα μεταφοράς τεχνολογίας
- ΤτΕ: Αύξηση ταξιδιωτικών αφίξεων κατά 8,1% και εισπράξεων κατά 10,5% τον Αύγουστο 2025
- Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από την αντιπολίτευση για την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη
- Ομιλος ΔΕΗ: Κατασκευή νέου σταθμού μπαταριών στο Αμύνταιο
- Alpha Bank: Στις 7 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2025
- ΙΕΛΚΑ: Υψηλότερη επιβάρυνση από τον ΦΠΑ η Ελλάδα ανάμεσα σε 9 ευρωπαϊκές χώρες
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις