Τα payrolls του δημοσίου αυξάνονται και πληθύνονται ενώ φορείς του ιδιωτικού τομέα αρχίσουν και ενοχλούνται βλέποντας ότι το δημόσιο διογκώνεται αντί να συρρικνώνεται
Την ώρα, που φορείς του ιδιωτικού τομέα όπως είναι ο ΙΟΒΕ, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κυβέρνηση, αρχίζουν να μουρμουράνε για τους υψηλούς φόρους και γενικά για τον ρόλο του δημοσίου, οι υπουργοί συνεχίζουν τις προσλήψεις συμβούλων, παρασυμβούλων και γενικά προσωπικού (σε μετακλητούς η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ).
Η δημοσιογράφος Αιμιλία (Λίλυ) Σπυροπούλου ανακοίνωσε την Τρίτη μέσω της γραμμής επικοινωνίας του υπουργείου Οικονομικών ότι αναλαμβάνει καθήκοντα διεθύντριας στο γραφείο τύπου του υπουργού Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη.
Για τον Πιερρακάκη έχουμε ξαναγράψει ότι στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζεται γιατί έφερε περισσότερους συνεργάτες από τους ήδη πολλούς που είχε ο Κωστής Χατζηδάκης, τον οποίο διαδέχτηκε.
Στον άλλο όροφο, ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας (πρώην ΠΑΣΟΚ) και αποτυχών υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία τελικά κατάφερε και έγινε σύμβουλος σε υπουργό, αφού προσπαθούσε να γίνει κυβερνητικό στέλεχος αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Όμως ποτέ δεν είναι αργά για τους ανρθώπους που επιμένουν και τελικά ανέλαβε σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου.
Αφού ο κ. Μαραβέγιας είναι και σχετικός με την οικονομία ας πει στον υπουργό ότι το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, το οποίο παρατάθηκε για ακόμα δύο μήνες, δεν ρίχνει τις τιμές. Εάν τις έριχνε αυτό θα είχε συμβεί από την εποχή του κορωνοϊού όταν πρωτοεπιβλήθηκε σε ορισμένα τότε είδη και μετά σε περισσότερα. Αλλά από τότε μέχρι τώρα οι τιμές με την εφαρμογή του πλαφόν μόνο πάνω πάνε. Και δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε δίκη 8 δισ. δολ. ο Zuckerberg για φερόμενες παραβιάσεις απορρήτου
- Ξενοδόχοι Ρόδου: Υπέγραψαν νέα Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αύξηση 11%
- Μάρος Σέφτσοβιτς: Στα 72 δισ. ευρώ τα αντίμετρα στις ΗΠΑ αν αποτύχουν οι εμπορικές συνομιλίες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ελεγχόμενες απώλειες απέναντι στις νέες απειλές Τραμπ
- Ιταλία: Ετήσια ζημιά 12 δισ. ευρώ σε περίπτωση επιβολής των δασμών Τραμπ
- Lamda Development: Ολοκληρώθηκε η πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου
- Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στον Χορτιάτη, δίνουν μάχη οι πυροσβέστες
- Βυθίστηκε σκάφος της Frontex ανοιχτά της Λέσβου – Διασώθηκε το πλήρωμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις