Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνεχίζουν ανοδικά καθώς προγραμματισμένες απεργίες στη Νορβηγία απειλούν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την προσφορά, μεταδίδει το Bloomberg.
Οι εξελίξεις ενισχύουν τους φόβους ότι η Ευρώπη μπορεί να μην έχει αρκετό φυσικό αέριο για να γεμίσει εγκαίρως τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τον χειμώνα, λόγω των χαμηλότερων ροών από τη Ρωσία, αλλά και μιας παρατεταμένης διακοπής λειτουργίας σε μια βασική εξαγωγική εγκατάσταση στις ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ήταν 8,3 υψηλότερα, στα 160 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ. Οι τιμές αυξήθηκαν 54% μόνο τον περασμένο μήνα.
Η Ρωσία μείωσε τις αποστολές μέσω του μεγαλύτερου αγωγού Nord Stream κατά 60% και ο αγωγός θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα για συντήρηση. Η Γερμανία φοβάται ότι η Ρωσία δεν θα ανοίξει την κάνουλα μετά τη συντήρηση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








