Η έκτακτη χρηματοδότηση αποφασίστηκε από τα υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές
Νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 13,8 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, αρμόδιου για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, του γενικού γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Σκάλκου, και σε συνέχεια σχετικής προεργασίας από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και την αρμόδια Υπό-Επιτροπή της, δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, η τροποποίηση της πρόσκλησης του υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», η οποία αφορά πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 13,8 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, η πρόσκληση τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριληφθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφέρειες, προκειμένου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με έμφαση στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Apollo: Χρηματοδότηση 2,6 δισ. δολαρίων στους Yankees – Η μεγαλύτερη επένδυση της στις ΗΠΑ
- Φωτιά στο Πικέρμι: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο
- Πακιστάν: ΗΠΑ και Ιράν είναι κοντά σε «κάποιου είδους συμφωνία»
- TSMC και Sony επενδύουν 4,7 δισ. δολάρια σε κοινοπραξία για αισθητήρες εικόνας
- Ευρώπη: Από το «αδύναμο σημείο» των αγορών σε νικηφόρο στοίχημα για τους επενδυτές
- ΕΛΕΤΑΕΝ: «Θεωρίες συνωμοσίας» για τις ανεμογεννήτριες με φόντο τις πυρκαγιές σε Βοιωτία και Πόρτο Γερμενό
- ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου στην Κέρκυρα ύψους 11,52 εκατ. ευρώ
- Γράφει ιστορία απόψε (22:16) στο Μπέρμιγχαμ ο Μίλτος Τεντόγλου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








