«Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος
Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, μια ημέρα μετά την εκλογή του στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του.
Όπως αναφέρει ο γνωστός ποινικολόγος, «η νίκη του Κασσελάκη στις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση των όσων είχα δηλώσει το βράδυ των εκλογών του 2019, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου με είχε καλέσει να σχολιάσω το εκλογικό αποτέλεσμα μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Τότε είχα δηλώσει, αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί έχασε τις εκλογές, αφού άλλωστε είχε πάρει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% του εκλογικού σώματος, αλλά για την κοινωνική σύνθεση των εκλογέων που τον ψήφισαν και οι οποίοι κατά την κρίση μου τότε δεν είχαν σε καμία περίπτωση τα πολιτικά χαρακτηριστικά και την κουλτούρα των αριστερών.
Είχα πει τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μεσαία τάξη και ο εκλογικός του πυρήνας είχε περιοριστεί στις ιδιαιτερότητες και σε κάποιες κοινωνικές ομάδες που ο αρχηγός τους τη μια μέρα αποθέωνε τον Τσίπρα στη Λαμία και την άλλη μέρα συλλαμβανόταν να μεταφέρει κιλά χασίς.
Τότε, μόλις μίλησα για ιδιαιτερότητες, τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου, όσο και ο Νίκος Παππάς, χωρίς να το πουν ευθέως, με κατηγόρησαν ότι έχω φασιστικές απόψεις.
Για όσους δεν το θυμούνται, τους παραπέμπω στο διαδίκτυο, όπου υπάρχουν όλοι οι συγκεκριμένοι διάλογοι και όλη η εκπομπή.
Η σημερινή εξέλιξη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση της τότε πολιτικής μου προσεγγίσεως, αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν έχει καμία αριστερή κουλτούρα, δεν έχει καμία αριστερή διαδρομή και είναι εντελώς απολιτίκ, ώστε να θεωρεί τη σκλαβωμένη Κύπρο κρατίδιο, να θέλει να ξεδοντιάσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, και να ξεδοντιάσει και όποιον δημοσιογράφο είναι αντίθετος με τις απόψεις του.
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μετά τη σημερινή εξέλιξη η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι στις επόμενες εκλογές το εκλογικό σώμα που θα επιλέξει τον Κασσελάκη, θα είναι μόνο οι ιδιαιτερότητες, αφού είναι αδύνατον, εκτός από τους 70.000 περίπου που τον επέλεξαν, έστω ένας από τη μεσαία τάξη, έστω ένας σοβαρός ψηφοφόρος από τους 11 εκατομμύρια Έλληνες να επιλέξει μια τέτοια προσωπικότητα για Πρωθυπουργό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξανά κοντά στα 110 δολάρια το πετρέλαιο
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση επιβατών αλλά πτώση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το γ’ τρίμηνο 2025
- Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,1526 δολάρια
- Σε 24άωρη πανελλαδική απεργία στις 13 Μαΐου κατεβαίνει η ΑΔΕΔΥ
- Skoda: 2η μάρκα σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2026 με 130.437 ταξινομήσεις
- Συνεχίζεται η διασπορά του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο με 17 συνολικά νοσούντα ζώα
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακής συναλλαγής)
- Νέα βουτιά της Metlen από μία ανακοίνωση περί καθυστέρησης οικονομικών αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








