Η Κίνα κατέγραψε σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 από τον Μάιο και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη χώρα περνούν το σαββατοκύριακο υπό περιορισμό, λόγω της εφαρμογής της αυστηρής πολιτικής για ‘μηδενικά κρούσματα Covid’.
Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη χώρα του κόσμου που προσπαθεί να πετύχει την εξάλειψη της επιδημίας μέσω lockdown, μεγάλων περιόδων καραντίνας και μαζικών τεστ, παρόλο που η στρατηγική αυτή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία.
Οι αρχές στη Λαντζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού (βορειοδυτικά), έδωσαν εντολή την Τετάρτη στα 4,4 εκατ. κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μια από τις κομητείες της επαρχίας Ανχούι (ανατολικά) τελεί υπό περιορισμό από χθες.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επιβλήθηκε γενικό lockdown στη Γουγκάνγκ, μεγάλο κέντρο της σιδηρουργίας στην επαρχία Χενάν (κεντρική Κίνα), ύστερα από τον εντοπισμό μόλις ενός κρούσματος Covid-19.
Στη Μπεϊχάι, στην επαρχία Γκουανγκσί (νότια), οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το μερικό lockdown σε δύο περιοχές που κατοικούν πάνω από 800.000 άνθρωποι.
«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας στην πόλη Μπεϊχάι είναι σοβαρή και περίπλοκη και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης μετάδοσης στην κοινότητα είναι σχετικά αυξημένος», σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Η παραλλαγή Όμικρον, που μεταδίδεται πολύ ταχύτερα, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για την πολιτική των ‘μηδενικών κρουσμάτων Covid’ που εφαρμόζει η Κίνα. Η χώρα είδε τον ρυθμό οικονομικής της ανάπτυξης να κατακρημνίζεται το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2020, κυρίως λόγω των υγειονομικών περιορισμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη: Εισοδήματα από επενδυτικές κινήσεις 3,87 εκατ. δολ. και δάνεια 1,58 εκατ. δολ.
- Πόθεν έσχες Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Δηλωθέν εισόδημα 289.678 ευρώ, καταθέσεις 1,41 εκατ. ευρώ και οφειλές 227.593 ευρώ
- Πόθεν έσχες Γεωργίας Μαρτίνου: Ίσως η πιο ευκατάστατη πολιτικός με εισοδήματα, 110 ακίνητα και εταιρείες εκατομμυρίων
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








