Κατά 1,1 δισ. ευρώ, μείωσε η ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος. Πλέον το όριο διαμορφώνεται στα 44,2 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου. Η μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, σημειώνει η ΤτΕ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ, «στις 8 Ιουνίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 44,2 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος».
«Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,1 δισεκ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» καταλήγει η ΤτΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δανία: Στην προεδρία της ΕΕ με προτεραιότητα την ασφάλεια
- Louis Vuitton: Μετά τη βαλίτσα στην 5η λεωφόρο, άνοιξε κατάστημα… καράβι στη Σαγκάη
- Seajets: Εγκαινιάζει από τις 2 Ιουλίου νέο δρομολόγιο που συνδέει Κυκλάδες και Δωδεκάννησα
- Παραμένει στην Μονακό ο Μάικ Τζέιμς
- Γιώτης: Προς διανομή 1,06 εκατ. ευρώ στους μετόχους από αποθεματικά
- Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη
- Isomat: Ο Παναγιώτης Κοσμάς νέος Group CCO
- Ανοδος για τα ασιατικά χρηματιστήρια, κοντά σε χαμηλά πολλών ετών το δολάριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις