Νέα

Νέα πτώση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθεί την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών

Το ελληνικό Χρηματιστήριο προέρχεται από τρεις στη σειρά ημέρες απωλειών

Οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών άνοιξαν αρκετά χαμηλότερα την Τρίτη 16/4 καθώς οι επενδυτές δεν κράτησαν την ίδια, ψύχραιμη στάση που είχαν την Δευτέρα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Οι πιο νευρικοί προτίμησαν να ρευστοποιήσουν λόγω αυξημένης αβεβαιότητας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,4% με όλους τους βασικούς κλάδους να βρίσκονται στο κόκκινο. Οι μετοχές της εξόρυξης καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση 2,2% και ακολουθούν τράπεζες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με πτώση 2,1%. Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών κατέγραψαν μικρότερες απώλειες 0,2%, αφού η σουηδική Ericsson σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου 2024, με την τιμή της μετοχής της να ενοσχύεται 8%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών  

Με νέα πτώση άνοιξε και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποία ξεκλίνησε την ημέρα έχοντας τρεις στη σειρά αρνητικές συνεδριάσεις, και κατά τα πρωινά φαινόμενα οδεύει και για τέταρτη.  Θυμίζουμε πως την Δευτέρα η ελληνική αγορά μετά από έντονες διακυμάνσεις έκλεισε με πτώση 0,71% στις 1.390,69 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης στις 10.45 ώρα Ελλάδος σημειώνει πτώση πάνω από 1% (-1,28%) και βρίσκεται στις 1.372,85 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί πάνω από 1%.

Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές Optima bank, Alpha Bank, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και Φουρλής. Επίσης μεγάλες παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι απώλειες -2,85% του ΟΛΠ. Μικρότερη πτώση έχει και ο ΟΛΘ. Ως γνωστόν τα λιμάνια επηρεάζονται από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η ΔΕΗ υποχωρεί για τρίτη συνεχή ημέρα με την πτώση να διαμορφώνεται στο -1,59%. Η μετοχή του ομνίλου Μυτιληναίου συνεχίζει με μεικρότερες απώλειες -0,7%.

Η Aegean υποχωρεί 1,27%,

Με θετικό πρόσημο η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές η Lavipharm έχει απώλειες πάνω από 3%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu