Για άλλη μια φορά, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην Τουρκία, ενώπιον μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στον οποίο είπε ότι η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, αφού απαρίθμησε όλα τα ανομήματα της Τουρκίας, συμπερλαμβανομένων των απειλών κατά της Ελλάδας, ρώτησε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας: «Πως χαρακτηρίζετε μία τέτοια χώρα;»
Και ο γερουσιαστής ανταπάντησε: Αυτή η χώρα είναι η Τουρκία. Μια χώρα που κάνει όλα αυτά τα πράγματα δεν αξίζει να λάβει τα F-16. Δεν ξέρω ποια μηνύματα στέλνουμε στον κόσμο, ότι δηλαδή μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα, και όμως θα μπορέσετε να πάρετε και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μενέντεζ είπε απευθυνόμενος στον κ. Μπλίνκεν:
Τι αποκαλείτε μία χώρα: Που παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα εδαφικά ύδατα μιας άλλης χώρας χωρίς προηγούμενη πρόκληση; Που κάνει ασκήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη μιας άλλης χώρας;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυτοκίνητο, ενέργεια, εμπόριο: Η Ευρώπη αναθεωρεί στόχους, η αγορά μετρά γεωπολιτικό ρίσκο
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο ρυθμιστικό μικροσκόπιο σε ΗΠΑ και Ευρώπη
- Που υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας, Ιονία Οδό και Ε65
- Συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ για υπόθεση ναρκωτικών
- Τι πληρώνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ 29 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου
- Χριστουγεννιάτικο νέο ρεκόρ στη Wall Street
- Νεύρα ο Ερντογάν για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εστίασε στη γενοκτονία στη Γάζα
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








