Η οικογένεια Βασιλικού έχει πλέον τρία ξενοδοχεία στην περιοχή της Πάτρας την οποία ''πιστεύει'' ως αυτοτελή προορισμού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια
Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την γνωστή οικογένεια ξενοδόχων Βασιλικού συνιστά η επαναφορά στην πόλη του πεντάστερου ξενοδοχείου Mercure Patras Astir, το πάλαι ποτέ ”Αστέρας”, μετά από δύο χρόνια oλικής ανακατασκευής. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος της Vassilicos House of Hospitality, στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε των εγκαινίων «για μένα η Πάτρα αποτελεί μια μεγάλη υπόσχεση», τονίζοντας ότι η οικογένειά του πιστεύει στις δυνατότητες της πόλης, στο να εξελιχθεί δηλαδή τα επόμενα χρόνια σε city destination, δηλαδή σε έναν αυτοτελή προορισμό αστικού τουρισμού.

Στη νέα του εποχή, το Mercure Patras Astir διαθέτει 116 δωμάτια και σουίτες, περίπου 700 τ.μ. συνεδριακών χώρων, rooftop με εστιατόριο, μπαρ και πισίνα, καθώς και γυμναστήριο και parking. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, έχει ανακατασκευαστεί με προδιαγραφές 5 αστέρων, αλλά παραμένει στην κατηγορία των 4 αστέρων για εμπορικούς λόγους.
Πλέον, η Vassilicos House of Hospitality διαθέτει τρία ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή και η συγκεκριμένη κίνηση προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας οικονομιών κλίμακας και κάλυψης διαφορετικών κατηγοριών πελατών. Συγκεκριμένα ο όμιλος δραστηριοποιείται ήδη στην πόλη με το 4 αστέρων Achaia Beach, το οποίο απέκτησε το 2001, και το 3 αστέρων Patras Smart, που προστέθηκε το 2010. Το πρώτο διαθέτει 85 δωμάτια και το δεύτερο 55.
Πάνω από 52 χρόνια πορείας
Ο ‘‘Aστέρας” και νυν Mercure Patras Astir άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 1973 με ιδιοκτήτες την οικογένεια Μετζελοπούλου και η ριζική του ανακαίνιση ξεκίνησε το 2024, με κοινή επένδυση της οικογένειας Μετζελόπουλου και της Vassilicos. Πληροφορίες θέλουν να έχει κατατεθεί και φάκελος για την επένδυση στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Στη νέα του εποχή, το ξενοδοχείο εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια Μετζελόπουλου, ενώ η οικογένεια Βασιλικού το έχει μισθώσει για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 15 έτη. Εξάλλου, πρόκειται για επαναφορά με την ”σφραγίδα” Accor, καθώς η διεθνής αλυσίδα ”δάνεισε” το σήμα Mercure.
Οι εργασίες που έγιναν ήταν εκτεταμένες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου. Συγκεκριμένα, έγινε ενίσχυση του σκελετού, προστέθηκαν νέες εγκαταστάσεις, ενώ έλαβαν χώρα και σημαντικές επενδύσεις στη διαχείριση ενέργειας και νερού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Shrink Your Food Waste: Ελληνική εφαρμογή μετρά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διατροφής μας
- SOS από τους αρτοποιούς για λουκέτα λόγω του ενεργειακού κόστους
- Πανελλαδικές συγκεντρώσεις δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο στις 24 Οκτωβρίου
- Nέα ζωή για το ξενοδοχείο Mercure της Πάτρας, επένδυση 10 εκατ.
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Αγορά ιδίων μετοχών
- CAIRO MEZZ PLC - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ολοκλήρωση διαδικασίας μεταβίβασης ιδίων μετοχών σε στελέχη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








