«Απασφάλισε» ξανά κατά της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εξαπολύοντας απειλές και επαναλαμβάνοντας το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας για τα ελληνικά νησιά.
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Haber Global τόνισε ότι η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια».
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Άμυνας δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ:
«Έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στην Κύπρο. Έχουμε τα σχέδιά μας και θα τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικές φάσεις και στάδια. Κάναμε και τις απαραίτητες προσθήκες».
«Δεν λαμβάνετε υπόψη τη Συνθήκη της Λοζάνης, αγνοείτε τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, για ένα νησί το οποίο απέχει από την Τουρκία μόλις 1950 μέτρα και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και έχει έκταση 10 τ.χλμ. διεκδικείτε θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.χλμ. και περιμένετε αυτό η Τουρκία να το αποδεχτεί. Μην πέφτουμε σε γελοίες καταστάσεις».
«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε».
«Από τον πλούτο της περιοχής, από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο να επωφεληθούν οι πολίτες μας, οι χώρες μας». «Όμως, σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Αυτό να το ξέρουν όλοι».
«Όταν έρθει η ώρα και η σειρά της Αν. Μεσογείου, το αρμόδιο υπουργείο μας θα αποφασίσει και θα κάνει εργασίες εκεί. Αυτό το έχουμε δηλώσει».
«Στο προσφυγικό ζήτημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε περισσότερα στον Μητσοτάκη απ’ όσα λέμε εμείς. Στο θέμα των απωθήσεων τον κατηγόρησαν πως λέει ψέματα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
- Τραμπ στον ΟΗΕ: «Θα μπορούσα να εξολοθρεύσω το Ιράν, αλλά αναμένω συμφωνία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








