Ο αγρότης που αποκάλυψε ότι σύζυγος διευθυντικού στελέχους του ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίζεται ως μισθώτρια ελαιόδεντρων στην πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας προχώρησε σε αποκαλύψεις για τον ΕΛΓΑ και τον πρόεδρό του Ανδρέα Λυκουρέντζο
Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει και άλλο κεφάλαιο αποκαλύψεων. Ο αγρότης Κώστας Μητσοδήμος από τη Λάρισα που αποκάλυψε ότι σύζυγος διευθυντικού στελέχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία εμφανίζεται ως μισθώτρια ελαιόδεντρων εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας (112ΠΜ), πήρε ενίσχυση 117.00 ευρώ, προχώρησε την Παρασκευή (4/7) σε αποκαλύψεις για τον ΕΛΓΑ και τον πρόεδρό του Ανδρέα Λυκουρέντζο. Επίσης ανέφερε ότι δέχεται απειλές για τις ζωή του.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «πριν από ένα χρόνο έχει γίνει καταγγελία στον ΕΛΓΑ για τη λίμνη Κάρλα. Έχουν έρθει επιθεωρητές του ΕΛΓΑ, έχουν δει ότι ήταν άκαρπα τα δέντρα και έγιναν παραγωγικά από 7 Σεπτεμβρίου στις 9 Σεπτεμβρίου. Έχουν φτιάξει την έκθεση, τα λένε αχρεωστήτως καταβληθέντα, που σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουν τα χρήματα πίσω, γύρω στο μισό εκατομμύριο – δεν θυμάμαι και πολύ καλά – και τα έχουν παραδώσει στο χέρι του. Βέβαια, τα παρέλαβε ο πρόεδρος, χωρίς να το υπογράψει. Το κοίταξε λιγάκι και το έβαλε στο γραφείο, δεν το υπέγραψε. Μπορεί να το υπογράψει και να το δώσει να το δούμε κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι. Μπορεί να με κάνει μήνυση. Κανένα πρόβλημα».
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιθεωρητές του ΕΛΓΑ διαπίστωσαν πριν από ένα χρόνο ότι μέσα στη λίμνη Κάρλα που είχε πλημμυρίσει σε έκταση 180.000 στρεμμάτων, δέντρα που ήταν άκαρπα «βαφτίστηκαν» παραγωγικά και δόθηκε αποζημίωση 500.000 ευρώ.
Η έκθεση των επιθεωρητών του ΕΛΓΑ παραδόθηκε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και εκείνος την κοίταξε και δεν την υπέγραψε σύμφωνα με την καταγγελία. Ο Κώστας Μητσοδήμος ανέφερε ακόμα ότι «ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία».
Στη συνέχεια, τον διακόπτει ο παρουσιαστής και τον ρωτά: η καταγγελία αυτή έχει συγκεκριμένο όνομα, συγκεκριμένες καλλιέργειες και συγκερκριμέμνο ποσό;
Ο αγρότης απαντά: «ακριβώς όπως σας τα είχα πριν» και ο άλλος παρουσιαστής διευκρινίζει: «ήταν άκαρπα και ξαφνικά βρέθηκαν με καρπό;»
Ο αγρότης συμπληρώνει «αυτοί που μας ακούνε τώρα, καταλαβαίνουν και τίνος είναι».
Και συνεχίζει λέγοντας και άλλες ιστορίες…
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι στέλεχος της ΝΔ. εχει διατελέσει υπουργός Υγείας και υφυπουργός Παιδείας και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Τοποθετήθηκε πρόεδρος στον ΕΛΓΑ με απόφαση του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, τον Οκτώβριο του 2019.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aegean Airlines: Στις 7 Ιουλίου οι ομολογίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Χρηματιστήριο: Μείωσε ένταση λόγω πτώσης Εθνικής Τράπεζας, αλλά έκανε νέο υψηλό 15ετίας
- Μεταφορές: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση τεσσάρων έργων 329,5 εκατ. ευρώ
- Τι κάνει τη Chanel 25 τόσο περιζήτητη;
- Στο Σιλβερστόουν ο Κέντρικ Ναν
- Πυροβολισμοί με νεκρό στην Αγία Παρασκευή
- Ερωτήσεις, απαντήσεις για την ασφαλιστική INSURANCE JSC DALLBOGG, που της ανακλήθηκε η άδεια
- ΑΑΔΕ: Στα 84,432 δισ. οι πραγματικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος Μαΐου 2025 για 4.039.334 φορολογούμενους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις