Αυξάνεται από τα 50.000 ευρώ στα 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, πάνω από το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους ενώ αντίστοιχα αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το ληξιπρόθεσμο (άνω των τεσσάρων μηνών) χρέος προς το δημόσιο, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.
Πρόκειται για διάταξη που περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με τις υπόλοιπες διατάξεις που υπήρχαν στο σχέδιο που είχε δοθεί σε διαβούλευση.
Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι «αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για χρέη μικρότερα από εκατό χιλιάδες ευρώ και δεν έχουν εκτελεστεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται. Εκκρεμείς αιτήσεις Προϊσταμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ή Ελεγκτικών Κέντρων ή Τελωνείων για χρέη κατώτερα αυτού του ποσού, δεν εισάγονται για συζήτηση. Η αναστολή της παραγραφής των χρεών, κατώτερων του ποσού των εκατό χιλιάδων ευρώ, για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση ποινικής δίωξης, λήγει με τη δημοσίευση του νόμου αυτού, η παραγραφή συνεχίζεται και δεν συμπληρώνεται πριν την πάροδο έτους από τη λήξη της αναστολής» .
Παράλληλα με άλλη διάταξη προσθήκη στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι σε έναν ενιαίο λογαριασμό που θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών θα μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του δημοσίου. Ο “Ενιαίος Λογαριασμός Θησαυροφυλακίου” θα συσταθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου, και μέσω αυτού ο υπουργός Οικονομικών, θα παρακολουθεί και θα προγραμματίζει με ενιαίο τρόπο τις ταμειακές ροές από και προς αυτόν, θα προσδιορίζει το ύψος των διαθεσίμων και τις ανάγκες δανεισμού, και θα διαχειρίζεται τα διαθέσιμα προς τοποθέτηση πλεονάσματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θωμάς Κουτσουπιάς: Aγροτοσυνδικαλιστής και Πρόεδρος της Αμφιλοχίας Γη, επεκτείνεται στην ενέργεια
- Βιομηχανικό ρεύμα: Υποσχέσεις, καθυστερήσεις και μια αγορά που «βράζει»
- Το Υπερταμείο επέλεξε την KPMG ως ορκωτό ελεγκτή για τις θυγατρικές για τη χρήση του 2025
- Βίντεο με τη μεταγωγή των συλληφθέντων στα Βορίζια
- Aktor και ΔΕΠΑ Εμπορίας έκαναν εταιρεία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG
- Theon: Νέα παραγγελία για Συστήματα Νυχτερινής Όρασης άνω των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν σε χαμηλό δυο εβδομάδων
- Γερουλάνος για αναθεώρηση Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψη: Και πάλι χωρίς διαφάνεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








