Οι πλειστηριασμοί ξεκινούν από τις 2 Μαρτίου
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωρά σε νέο κύμα πλειστηριασμών ακινήτων βγάζοντας στον πλειστηριασμό 35 ακίνητα μεγάλο-οφειλετών το επόμενο δίμηνο.
Στον κατάλογο με τους νέους πλειστηριασμούς, που ξεκινούν από τις 2 Μαρτίου, περιλαμβάνονται πάσης φύσεως ακίνητα από μονοκατοικίες και γραφεία μέχρι αγροτεμάχια και βιομηχανικές μονάδες με τιμές πρώτης προσφοράς που κλιμακώνονται ανάλογα με το είδος, την έκταση και την περιοχή του ακινήτου, από 10.000 ευρώ έως και 7 εκατ. ευρώ.
Το μέτρο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων θα επεκταθεί και θα ενταθεί τους επόμενους μήνες με στόχο την ενίσχυση των εισπράξεων από «κόκκινες» οφειλές και την αποτροπή νέου ρεύματος απλήρωτων φόρων την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία ξεπερνούν τα 106 δισ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών άνω των 500 ευρώ προβλέπεται κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου καθώς και κατάσχεση ακινήτων. Ωστόσο πριν από την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης η φορολογική αρχή υποχρεούται να κοινοποιήσει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση καταβολής της οφειλής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Κηδείες τριών δημοσιογράφων στη Βηρυτό
- Ιράν: Περιμένουμε άφιξη χερσαίων αμερικανικών στρατευμάτων
- Ισχυρό πλήγμα για ΗΠΑ: Καταστράφηκε για πρώτη φορά σε μάχη το ιπτάμενο ραντάρ AWACS (E-3)
- Διαδηλώσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη κατά πολέμου και Τραμπ – Κεντρικός ομιλητής στη Μινεσότα ο Μπρους Σπρίνγκστιν
- Χτυπήθηκαν γραφεία τηλεοπτικού σταθμού του Κατάρ στην Τεχεράνη από ισραηλινά πυρά
- Formula 1: Θρίαμβος Αντονέλι στη Σουζούκα
- Στο Πακιστάν οι υπουργοί εξωτερικών Πακιστάν, Αιγύπτου, Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








