Χτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Η Χαμάς «δείχνει» το Ισραήλ, το ποιοι δήλωσε ότι εξετάζει το περιστατικό
Πλήγμα σε κομβόι ασθενοφόρων σκότωσε πολλούς ανθρώπους κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου AFP μετέδωσε ότι είδε πολλά πτώματα δίπλα σ’ ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο. Πλάνα δείχνουν ματωμένες γυναίκες και παιδιά στο έδαφος.
Η Χαμάς λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο.
Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, μεταδίδουν οι Times of Israel.
Ο ισραηλινός στρατός μέχρι στιγμής ανακοίνωσε ότι εξετάζει την αναφορά ότι χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων μπροστά από το νοσοκομείο.
Τα ασθενοφόρα μετέφεραν 15 με 20 βαριά τραυματίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας Al-Qudra.
Οι ασθενείς κατευθύνονταν προς το συνοριακό πέρασμα της Ράφας, προκειμένου μέσω Αιγύπτου να αναζητήσουν θεραπεία στο εξωτερικό, μεταδίδει το Al Jazeera.
«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι επρόκειτο για ιατρική μεταφορά», είπε ο Al-Qudra.
Ισραηλινό drone χτύπησε την πύλη του νοσοκομείου Αλ Σίφα, το οποίο νοσηλεύει πάνω από 5.000 ασθενείς και παράλληλα φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους στις αυλές του, γράφει το Al Jazeera. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Ξεκινά αποστολές τσιπ H200 στην Κίνα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2026
- METLEN: Ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Χιλή έναντι 865 εκατ. δολαρίων
- Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους
- Το Πακιστάν πουλάει όπλα 4 δισ. δολ στη Λιβύη
- Σταθερό το πετρέλαιο με την αγορά να ρίχνει ματιές σε Βενεζουέλα και Ρωσία
- Alpha Bank: Αγόρασε 2,65 εκατ. ίδιες μετοχές σε μία εβδομάδα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Εναρξη ψηφιακής διαδικασίας για αγροτεμάχια χωρίς Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου
- Οι ΗΠΑ σταματούν υπεράκτια αιολικά έργα επικαλούμενες λόγους εθνικής ασφαλείας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








