Σε νέο σχεδιασμό για την αξιοποίηση ακινήτου που από κοινού διαθέτουν στην Παιανία προχωρούν η Premia ΑΕΕΑΠ και η Dimand, μετά τη λύση του σχετικού προσυμφώνου με την κοινοπραξία Theracell Advanced Biotechnology και Orgenesis για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στο εν λόγω ακίνητο.
_x000D_
Ειδικότερα, oι δύο πλευρές τροποποίησαν τη συνεργασία τους επιστρέφοντας την προκαταβολή 8 εκατ. ευρώ που είχαν λάβει από την παραπάνω κοινοπραξία και προσανατολίζονται σε μικτής χρήσης ανάπτυξη για το εν λόγω asset. Πρόκειται για οικόπεδο στο 2ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου, εντός της ΒΙΟ.ΠΑ. Παιανίας και έχει έκταση 23 στρεμμάτων, εντός του οποίου υπάρχουν κτίρια γραφείων και αποθηκών 4.180 τ.μ., ενώ σ’ αυτά μπορούν να προστεθούν και νέα κτίρια συνολικής επιφανείας 16.000 τ.μ.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο συνεργάτες προσανατολίζονται σε διαφορετικού τύπου ανάπτυξη (data centers, γραφειακούς χώρους, βιομηχανικές εγκαταστάσεις), ωστόσο προς το παρόν αναζητούν τους κατάλληλους υποψήφιους μισθωτές, προκειμένου το όλο project να σχηματοποιηθεί ως μια νέα επένδυση.
_x000D_
Σε ό,τι αφορά την κοινοπραξία Theracell Advanced Biotechnology και Orgenesis έχει επιλέξει να εγκατασταθεί στην Κόρινθο, υποσχόμενη επένδυση ύψους 83 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ενταχθεί σε καθεστώς fast track Στρατηγικών Επενδύσεων, χωρίς προς το παρόν να έχει υλοποιηθεί μέρος έστω αυτής.
_x000D_
Υπενθυμίζεται ότι οι Premia – Dimand διατηρούν στενή συνεργασία σε οικιστικά projects (serviced apartments), ενώ προσφάτως ανακηρύχθηκαν ως προτιμητέοι επενδυτές στη διαγωνιστική διαδικασία, που διενήργησε η Alpha Bank για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή για το Project Skyline.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ της 30ης Απριλίου 2026, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ.
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - Δημοσίευση Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης 2025
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - Κατάσταση επενδύσεων NOVAL PROPERTY (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Μητρική)
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - Οικονομική έκθεση NOVAL PROPERTY (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Μητρική)-XHTML
- Allwyn AG - Ανακοίνωση σχετικά με την διαθεσιμότητα των εγγράφων της διασυνοριακής διάσπασης της Allwyn AG
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Ανακοίνωση Πρόσκλησης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (Ορθή Επανάληψη)
- Σαμαράς: Να γίνει μόνιμη η παρουσία των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο μέχρι την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








