Η διάψευση ήρθε μισή ώρα αφού πηγές από την Αίγυπτο επεσήμαναν τη σύναψη σχετικής συμφωνίας
Παρά την αρχική πληροφορία και τα δημοσιεύματα ότι η Αίγυπτος και Ισραήλ με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, φέρεται να συμφώνησαν στην εφαρμογή εκεχειρίας στη νότια Γάζα από σήμερα στις 09:00 (τοπική ώρα ), η οποία θα συμπέσει με το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα, η πολυαναμενόμενη αυτή συμφωνία φαίνεται πως δεν ισχύει.
Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνείται ότι υπάρχει εκεχειρία και άνοιγμα ανθρωπιστικής βοήθειας με αντάλλαγμα το να εξέλθουν οι ξένοι υπήκοοι από τη χώρα. Η διάψευση, που επιβεβαιώθηκε και από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ήρθε μισή ώρα αφού πηγές από την Αίγυπτο επεσήμαναν τη σύναψη σχετικής συμφωνίας.
Σύμφωνα, επίσης με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ούτε η Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα δεν επιβεβαιώνει την συμφωνία με την Αίγυπτο για το άνοιγμα του σημαντικού περάσματος που θα επιτρέψει να φύγουν χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι από την εμπόλεμη ζώνη. O Σαλάμα Μάρουφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Οργάνωσης Χαμάς, δήλωσε ότι δεν έχουν λάβει επιβεβαίωση από την αιγυπτιακή πλευρά για το άνοιγμα του περάσματος στη Ράφα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δύσκολο το 2024 για την Bodytalk Α.Ε.
- ΔΟΑΕ: Αναφορές για πυροβολισμούς στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ο Τραμπ
- Κλινγκμπάιλ: Αποφασιστικά μέτρα κατά των ΗΠΑ αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
- Χαλκιδική: Απομακρύνθηκαν αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό της Αφύτου
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χωρίς αντίποινα στις ΗΠΑ όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
- Καταλονία: Αρση του συναγερμού καθώς υποχώρησαν οι καταρρακτώδεις βροχές
- Μ. Ρούτε: Θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα 14/07
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις