Ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει τη ρωσική πλευρά στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλει στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακ΄λων Αγώνων στο Πεκίνο, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και έναν Ευρωπαίο.
Οι Times ανέφεραν ότι μια έκθεση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, πριν εκκινήσει τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.
Σε μια περίοδο που οι γεωστρατηγικές ισορροπίες θεωρούνται εύθραυστες, ερευνάται ο ακριβής ρόλος της Κίνας στην ουκρανορωσική σύρραξη. Όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει τη ρωσική πλευρά στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλει στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.
Οι «Times» ανέφεραν ότι έκθεση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, προτού εκκινήσει τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο πριν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μόσχα και Πεκίνο εξέδωσαν μια ανακοίνωση 5.000 λέξεων στην οποία διακήρυτταν πως η συνεργασία τους είναι «δίχως όρια».
Στην ίδια ανακοίνωση κατήγγειλαν την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και διαβεβαίωσαν πως θα εγκαθιδρύσουν ένα νέο παγκόσμιο σύστημα με αληθινή «δημοκρατία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νικήτας Κακλαμάνης: «Κόφτης» στις κάμερες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, «κατώφλι» στα κόμματα – Η Βουλή σε λειτουργία mute
- Συνάντηση Νετανιάχου – Τραμπ τη Δευτέρα 29/12 στη Φλόριντα
- WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν ποσό ίσο με τη δαπάνη για υγειονομική περίθαλψη
- Τράπεζες: Πως θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά
- Σύλληψη 29χρονης στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 24 κιλά κάνναβης
- Ζελένσκι: Επαφές με τους Eυρωπαίους συμμάχους του πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Νέα Υόρκη: Νέα χιονοθύελλα προκαλεί χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
- ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 6ωρης εργασίας με μισθό 700 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








