Οι μαζικές απαγωγές για λύτρα είναι τεράστιο πρόβλημα στη χώρα
Ένοπλοι εισέβαλαν σε ισλαμικό σχολείο και απήγαγαν τουλάχιστον 15 μαθητές στην πολιτεία Σοκότο της βορειοδυτικής Νιγηρίας. Είναι για τη δεύτερη απαγωγή μαθητών σε διάστημα 3 ημερών, ύστερα από την απαγωγή περίπου 280 παιδιών την Πέμπτη από σχολείο της πολιτείας Καντούνα.
Ο διευθυντής του σχολείου Αμπουμπακάρ Λίμαν ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο χωριό Γκιντάν Μπακούσο και απήγαγαν 15 μαθητές, ηλικίας 8-14 ετών, καθώς και μια γυναίκα.
Οι μαζικές απαγωγές για λύτρα είναι τεράστιο πρόβλημα στη χώρα. Σε αρκετές περιπτώσεις, όταν οι συγγενείς των απαχθέντων δεν πληρώνουν τα λύτρα, οι ένοπλοι δεν διστάζουν να σκοτώσουν τους αιχμαλώτους και να αφήσουν τα πτώματα σε κάποιο δάσος.
Τα τελευταία χρόνια, συμμορίες κακοποιών έχουν επιτεθεί επανειλημμένα σε σχολεία, κυρίως σε αγροτικές περιοχές πολιτειών της βορειοδυτικής Νιγηρίας.
Ο πρόεδρος Μπόλα Άχμεντ Τινούμπου ανέλαβε την εξουσία το 2023 υποσχόμενος να βάλει τέλος στο κύμα βίας, ιδίως στη δράση τζιχαντιστικών οργανώσεων και συμμοριών στον βορρά, καθώς επίσης τις συγκρούσεις μεταξύ κοινοτήτων σε κεντρικές πολιτείες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αegean Pearl Trading: Από την Πολωνία στην Ελλάδα η εταιρεία εισαγωγής αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών
- Ο νους πίσω από την απόδοση: Η Βαλεντίνα Κόρδη για ηγεσία, κουλτούρα και AI
- Η Costco υπέβαλε αγωγή κατά κυβέρνησης ΗΠΑ για τους δασμούς του Τραμπ
- Οικογένειες θυμάτων στο Μάτι προς Τσίπρα: Μη χρησιμοποιείτε τη σφαγή στο Μάτι για προσωπικό ξέπλυμα
- Κριτική σε Valentino για διαφημίσεις τσαντών με τεχνητή νοημοσύνη
- Αγωγή της πόλης του Σαν Φρανσίσκο σε μεγάλες εταιρείες για υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα
- Shein και Temu υπό ασφυκτική πίεση και στις ΗΠΑ μετά την Ευρώπη
- ESM: Ενέκρινε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της Ελλάδας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








