Όλες οι συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου περιελάμβαναν μια μίζα που κυμαίνονταν από 2% έως 2,5%, είπε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.
«Στις μεγάλες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας είναι πλήρως διακριβωμένο ότι η παράνομη προμήθεια που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους ήταν κατά μέσο όρο 4%» ανέφερε ο κ. Νικολούδης, κάνοντας λόγο για απώλειες δισεκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο.
Κατά την τοποθέτησή στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους είπε ακόμη ότι «στις συμβάσεις προμήθειας παντός είδους αγαθών και υπηρεσιών εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, το περίπου θεσμοθετημένο ποσοστό προμήθειας ήταν 2-2,5%».
Υπογράμμισε τέλος ότι «στις συμβάσεις προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα δημόσια νοσοκομεία και από φορείς του Δημοσίου το ποσοστό παράνομης προμήθειας έφτανε το 23%».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η OMEGA λανσάρει τη συλλογή Speedmaster Dark Side of the Moon
- Ανάκτηση επιχορηγήσεων από δύο ακόμα επιχειρήσεις
- Μεταβίβαση άδειας Ιδιωτικού Λυκείου: Από το «Διεθνές Κέντρο Σπουδών ΕΠΕ» στη «Σχολή Μωραΐτη Μονοπρόσωπη Α.Ε.»
- Από Δευτέρα ο «ξεχασμένος» Δακτύλιος στην Αττική
- Νέο πειθαρχικό στο Δημόσιο: Τρέχουν οι προθεσμίες από τώρα για την σταδιακή εφαρμγή του μέτρου
- Εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο
- Ογκώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με το σύνθημα «No Kings» κατά Τραμπ
- Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις