Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» έχει συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης και συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,90%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η GMR Airports Ltd (21,64%)
Τη θέση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ) ανέλαβε, από τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Αναστασίου, ανακοίνωσε η κοινοπραξία Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης, που έχει αναλάβειο την κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου.
Ουσιαστικά ο κ. Αναστασίου αναλαμβάνει τη θέση του Γιάννη Μετσοβίτη, ο οποίος ήταν ο πρώτος γενικός διευθυντής του νέου αεροδρομίου (ΔΑΗΚ) πριν από ενάμιση έτος, αλλά αποχώρησε.
Ο κ. Αναστασίου διαθέτει εκτενή εμπειρία στη διαχείριση και λειτουργία αεροπορικών υποδομών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το πρώτο έργο παραχώρησης αεροδρομίου στη Ρωσία (Πούλκοβο, Αγία Πετρούπολη).
Από τη νέα του θέση θα έχει την ευθύνη για τη διοίκηση της εταιρείας, ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής και της έναρξης λειτουργίας του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης.
Το νέο αεροδρόμιο, μια υπερσύγχρονη υποδομή με δυνατότητα εξυπηρέτησης άνω των 15 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού, της οικονομίας και της συνδεσιμότητας της Κρήτης.
Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» έχει συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης και συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,90%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η GMR Airports Ltd (21,64%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AS Company: Πώληση ακινήτων στην Ελούντα Κρήτης έναντι 3 εκατ. ευρώ
- Εθνική: Αγόρασε 649.681 ίδιες μετοχές αξίας 7,886 εκατ. ευρώ
- Πιερρακάκης με πολύτεκνους: Μηδενικός φόρος έως 20.000 ευρώ σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
- Yalco: Συνεχίζονται οι προσπάθειες υλοποίησης σχεδίου εξυγίανσης
- Wall Street: Προσεκτικές κινήσεις εν αναμονή των νέων στοιχείων για την απασχόληση
- Η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Οικονομική Ολυμπιάδα
- Ισραήλ: Κτύπημα στη Ντόχα με στόχο στελέχη της Χαμάς
- Βουλή: Πυρά από την αντιπολίτευση στο ν/σ για την κοινωνική αντιπαροχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις