Δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά από τον οίκο Fitch, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ενισχύει περαιτέρω τη διεθνή ψήφο εμπιστοσύνης στη μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθείται.
Όπως και το 2023 έτσι και το 2024 θα πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε στον Προϋπολογισμό, την ανάπτυξη με ρυθμούς διπλάσιους από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, τη δημοσιονομική πειθαρχία με κοινωνική ευαισθησία.
Η επενδυτική βαθμίδα που κατακτά η Ελλάδα, μετά από 13 χρόνια, ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας. Το δημόσιο χρέος αποκλιμακώνεται και καθιστά τους ελληνικούς τίτλους πιο ορατούς από θεσμικούς μακροπρόθεσμους επενδυτές διεθνώς. Προκαλεί νέα μείωση του κόστους δανεισμού. Μεγεθύνει τις προοπτικές περαιτέρω αυξήσεων των εισοδημάτων για όλους, πρωτίστως για τις νέες και τους νέους.
Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε δεσμευθεί».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπασταύρου: Εθνικού χαρακτήρα οι ενεργειακές συμφωνίες
- Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: €1,2 δισ. από 22 έως 24 Δεκεμβρίου
- Υπόθεση Επστάιν: Τα πρόσωπα της νέας σειράς φωτό – Ο Άντριου ξαπλωμένος στην αγκαλιά γυναικών
- Κλοπή πολυτελών σερβίτσιων στο Ελιζέ
- Συνεργασία ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την ισραηλινή Zielinski & Rozen
- Ανατροπή και «πράσινο φως» στο πακέτο αμοιβών του Μασκ του 2018 στην Tesla
- Πολιτικό αδιέξοδο πάλι στη Γαλλία
- Κλιμάκωση επιθέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








