Η Infinera παρέχει υλικό και λογισμικό δικτύωσης σε φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, παρόχους περιεχομένου στο Διαδίκτυο και κυβερνήσεις
Σε εξαγορά της Infinera προχωράει η Nokia, με τη συναλλαγή να ανέρχεται στα 2,3 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Τουλάχιστον το 70% της συμφωνίας θα καταβληθεί σε μετρητά, ενώ το υπόλοιπο θα αποτελείται από αμερικανικές καταθετικές μετοχές της Nokia, σύμφωνα με την ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Bloomberg.
Η μετοχή της Infinera είχε αυξηθεί κατά 15% τους τελευταίους 12 μήνες, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,2 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της, που έκλεισαν την Πέμπτη στα 5,26 δολάρια η κάθε μία, σημείωσαν άλμα έως και 25% μετά το κλείσιμο της κανονικής διαπραγμάτευσης.
Η Infinera παρέχει υλικό και λογισμικό δικτύωσης σε φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, παρόχους περιεχομένου στο Διαδίκτυο και κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Χερντ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Nokia μετά τη μεγαλύτερη συμφωνία της, την εξαγορά της Alcatel-Lucent ύψους 10,6 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Νωρίτερα την Πέμπτη, η Nokia ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η γαλλική κυβέρνηση σχεδίαζε να αγοράσει την Alcatel Submarine Networks, η οποία έχει επιχειρηματική αξία 350 εκατ. ευρώ.
Η Nokia δήλωσε τον Ιανουάριο ότι μπορεί να δει ανάκαμψη το β’ εξάμηνο του έτους, καθώς η επιχείρηση υποδομών δικτύων διαδικτύου φέρνει πωλήσεις και τα μέτρα περικοπής κόστους αποδίδουν. Είπε ότι αναμένει «ισχυρή βελτίωση» στην επιχείρηση υποδομών δικτύων, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων, επίγεια ευρυζωνική σύνδεση και τεχνολογία οπτικών ινών.
Η PJT Partners ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Nokia στη διαδικασία της εξαγοράς, ενώ η Infinera συμβουλεύτηκε από την Centerview Partners LLC, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στάση εργασίας στην ΕΡΤ 3 την ώρα της παρέλασης, γιατί θα την μεταδώσει «Αθηναίος» δημοσιογράφος
- Κάθετος διάδρομος: Νέα δημοπρασία για το μηνιαίο ειδικό προϊόν μεταφοράς φυσικού αερίου «Route 1»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600
- ΕΛΙΝΟΙΛ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο
- Συμφωνία Ερντογάν – Στάρμερ: Η Τουρκία αποκτά 20 Eurofighter από την Βρετανία με 10,7 δισ. δολάρια
- Qualcomm: Νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που θα ανταγωνιστεί AMD και Nvidia
- ΟΠΑΠ: Από 10 Νοεμβρίου η καταβολή του προσωρινού μερίσματος
- Και επίσημα ο Σωτήρης Σέρμπος, σύμβουλος του Μητσοτάκη για θέματα εξωτερικής πολιτικής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








