"Κατρακύλα" 74% στα λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου
«Βουτιά» άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Nokia, καθώς η φινλανδική εταιρεία προειδοποίησε για δυσκολίες στην επίτευξη του ανώτατου ορίου των προβλέψεών της για το 2025, αφού βρίσκεται αντιμέτωπη, όπως πληθώρα εταιρειών παγκοσμίως, με τις επιπτώσεις των αμερικανικών δασμών.
Ειδικότερα, η εταιρεία «βλέπει» μείωση από 20 εκατ. ευρώ έως 30 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο λόγω των δασμών που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση – και όχι μόνο.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το α’ τρίμηνο «κατρακύλησαν» κατά 74% στα 156 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τα 280 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg.
Οι καθαρές πωλήσεις για το α’ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 1% σε 4,39 δισ. ευρώ σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, χαμηλότερα από τα 4,44 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η εταιρεία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της πως τα περιθώρια κέρδους για το πρώτο τρίμηνο επηρεάστηκαν από μια δαπάνη ύψους 120 εκατ. ευρώ για τον διακανονισμό συμβολαίων στον τομέα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Η μετοχή της Nokia υποχώρησε έως και 10% νωρίτερα ενδοσυνεδριακά, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση της από τις 18 Ιουλίου 2024.
Παρόλα αυτά, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Justin Hotard, ο οποίος εντάχθηκε στη Nokia αυτό το μήνα, δήλωσε ότι η εταιρεία διατηρεί την πρόβλεψη για συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 1,9 και 2,4 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ινδία: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Boeing 787 που συνετρίβη
- Πανελλήνιες 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ
- Μέση Ανατολή: Στους 224 οι νεκροί από τις Ισραηλινές επιθέσεις – Νέα ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν
- Καιρός: Eως τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές
- Εξαιρετική χρονιά για την Generali Hellas το 2024
- Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν
- Χαρδαλιάς: Αυτοψίες σε αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη και τα Βριλήσσια
- Μακρόν: Στη Γροιλανδία για να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της ΕΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις