Η αξία των assets μειώθηκε κατά περίπου 200 εκατ. δολάρια τις ημέρες μετά την απότομη αύξηση των δασμών από Ντόναλντ Τραμπ στις 2 Απριλίου
Απώλειες της τάξεως των 40 δισ. δολαρίων (415 δισ. κορωνών) κατέγραψε το 1ο τρίμηνο του 2025 το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας.
Ειδικότερα, το Norges Bank Investment Management (NBIM) των 1,7 τρισ. δολαρίων επιδόθηκε σε ζημίες καθώς «το τρίμηνο επηρεάστηκε από σημαντικές διακυμάνσεις της αγοράς».
«Οι επενδύσεις μας σε μετοχές είχαν αρνητική απόδοση, κυρίως λόγω του κλάδου της τεχνολογίας», δήλωσε ο CEO, Νικολάι Τάνγκεν.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειές του (-0,6%) σε έξι τρίμηνα (από το τρίτο τρίμηνο του 2023) σε μια περίοδο που αποτελεί… roller coaster για τις αγορές παγκοσμίως, με το βαρύτερο τίμημα να πληρώνουν οι τεχνολογικές επιχειρήσεις.
Η αξία των assets που διαχειρίζεται μειώθηκε κατά περίπου 200 εκατ. δολάρια τις ημέρες μετά την απότομη αύξηση των δασμών από Ντόναλντ Τραμπ στις 2 Απριλίου.
Το νορβηγικό fund είναι τεχνοβαρές με μερίδια στις Μag 7 ήτοι Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet, Amazon και Meta να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών του, ενώ κατέχει επίσης το 1,8% της Tesla.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- B2B ηλεκτρονική τιμολόγηση: Η αγορά σηκώνει «κόκκινη κάρτα» στο χρονοδιάγραμμα
- Capital One: Έλεγχος για ξέπλυμα οδήγησε στο κλείσιμο 300 λογαριασμών του ομίλου Τραμπ
- Πειραιώς: Κατάσχεση πλοίου του Λιβανού για χρέη 21,45 εκατ. δολαρίων
- Πύρινα μέτωπα: Απανωτά μηνύματα 112 για Μέγαρα και Δυτική Αττική – Απειλούνται σπίτια στο Κανδήλι
- Go Delivery: Άλμα 75% στον τζίρο με «καύσιμο» τις παραγγελίες του efood
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ημερομηνία Ανακοίνωσης Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α’ Εξαμήνου 2026 & Πρόσκληση σε Conference call
- Οι τράπεζες ενεργοποιούν πακέτο στήριξης για πυρόπληκτους και οικογένειες θυμάτων
- ΠΟΜΙΔΑ: Τέσσερα εμπόδια κρατούν τα «κλειστά σπίτια» εκτός αγοράς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








