Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως “μια συμφωνία είναι εφικτή” για την επανάληψη του προγράμματος αρωγής το οποίο αποφασίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ευρωζώνη για την Ελλάδα, αλλά παραμένει εδώ και μήνες μπλοκαρισμένο.
“Μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση, με δουλειά –που απομένει να γίνει–, είναι εφικτή και πως θα μπορουσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου”, δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που πραγματοποιείται στο Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.
Επίσης παρών στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ φάνηκε να συμφωνεί. “Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ εποικοδομητική στάση”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg News.
“Είναι μια κατάσταση εντελώς διαφορετική απ’ αυτή που υπήρχε πριν από έναν χρόνο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα” στο ζήτημα του χρέους, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. “Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουμε στη συμφωνία την οποία έχει ανάγκη και αξίζει η Ελλάδα”.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που παρευρίσκεται στη σύνοδο του G7 χαρακτήρισε «απολύτως ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για την Ελλάδα.
«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
«Θα υπάρξουν σοβαρές κινήσεις από την Ελλάδα βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Θα πρέπει να καθοριστεί εάν η πορεία που επιλέχθηκε είναι πραγματικά βιώσιμη», δήλωσε ο ίδιος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Για 8η μέρα στις φλόγες – Ασταμάτητο σφυροκόπημα Ισραήλ – Πύραυλοι από Ιράν
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Οικονομική έκθεση ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Πόσο θα επηρεαζόταν η ελληνική οικονομία εάν οι επενδύσεις δεν επιτάχυναν το τέταρτο τρίμηνο του 2025;
- Απογειώθηκε η τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 90 δολάρια
- Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Έσοδα 161 εκατ. δολάρια, κέρδη 53 εκατ. δολάρια το 2025
- ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ Α.Α.Ε.Γ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 114 ΤΟΥ Ν. 4548/2018
- Η Σλοβακία τροποποιεί τη σύμβαση φυσικού αερίου με την Gazprom για να αυξήσει τις ρωσικές εισαγωγές
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απωλειών συνέχεια – Πάνω από -6% η εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







