"Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόμαστε ακόμη στη σωστή τροχιά για την επίτευξη 100% EV μέχρι το 2035"
Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Λούκα Ντε Μέο, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να μειώσει το κόστος αν θέλει να είναι βιώσιμη τα επόμενα χρόνια και να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της για τα EV.
Πρόσφατα στην ΕΕ, ακούστηκαν όλο και περισσότερες εκκλήσεις για την πρόταση απαγόρευσης πώλησης πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων από την ΕΕ το 2035, μία πρόταση η οποία πρόκειται να επανεξεταστεί το 2026.
«Χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Ντε Μέο και πρόσθεσε: “Ωστόσο, θα ήταν σοβαρό στρατηγικό λάθος να εγκαταλείψουμε καθαρά και απλά τον στόχο λόγω της τρέχουσας επιβράδυνσης της αγοράς”.
Ερωτηθείς σχετικά με τις φιλοδοξίες της Renault να στρέψει το 100% της ευρωπαϊκής παραγωγής αυτοκινήτων της σε ηλεκτρικά οχήματα, ο Ντε Μέο δήλωσε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόμαστε ακόμη στη σωστή τροχιά για την επίτευξη 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2035. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν οι πελάτες δεν μας ακολουθήσουν, είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Πρέπει να μειώσουμε το κόστος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Θα πληρώσει 243 εκατ. δολάρια για αποζημίωση σε θύματα του Autopilot
- Τουρκία: Ανακοίνωσε θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
- Τήνος: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόκοβιτς στις διακοπές τους
- NASA: Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πλήρωμα της NASA SpaceX Crew
- Fed: Η παραίτηση Κούγκλερ από το Δ.Σ. ανοίγει θέση για εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ
- Meta: Πουλάει assets 2 δισ. δολαρίων σε data centers για συγχρηματοδότηση της ΑΙ
- ΓΕΜΗ: “Καμπανάκι” για τις εκκρεμότητες με πρόστιμα από 1/1/2026
- Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις