Το ντέρμπι «αιωνίων» θα ρίξει την αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL και μπορεί υπό προϋποθέσεις να κρίνει και μαθηματικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου
Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Telekom Center Athens (19:00, ΕΡΤ 2), στο πέμπτο ντέρμπι «αιωνίων» στη σεζόν, στο ματς που ρίχνει την αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL.
Πρόκειται για ένα ματς χωρίς βαθμολογική σημασία, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με ρεκόρ 20-0 έχουν ήδη εξασφαλίσει ουσιαστικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs, καθώς οι «πράσινοι» δεν έχασαν μόνο στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, αλλά ακόμη τρία παιχνίδια από Άρη Betsson, Κολοσσό Ρόδου και Ηρακλή, πέφτοντας στο 17-4.
Παρόλα αυτά, το γόητρο είναι πάντα σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια, αν και κανένας από τους δύο «αιώνιους» δεν πρόκειται να ρισκάρει, ενόψει των πολύ σημαντικών υποχρεώσεών τους στη Euroleague. Ειδικά ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα κρισιμότατο παιχνίδι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ στη Σόφια (02/04, 20:00), το οποίο θα κρίνει πολλά για την τελική του κατάταξη στη βαθμολογία.
Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα σημαντικό 2Χ2 στη «διαβολοβδομάδα» απέναντι σε Dubai BC και Μονακό. Τα ερωτηματικά για τους διαθέσιμους είναι πάντως αρκετά, καθώς οι Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις (ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα) Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (γαστρεντερίδα), Τζέριαν Γκραντ (ρωγμώδες κάταγμα στο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού), Νίκος Ρογκαβόπουλος (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού) και Αλέξανδρος Σαμοντούροφ (φλεγμονή στον άκρο πόδα του δεξιού ποδιού) δεν προπονήθηκαν την προηγούμενη μέρα του αγώνα.
Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε μία αγωνιστική υποχρέωση μέσα στην εβδομάδα όμως αυτή δεν είχε θετική κατάληξη, καθώς ηττήθηκε 85-84 από τη Βαλένθια στην Ισπανία. Εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος Εβάν Φουρνιέ, ενώ δεν είναι δηλωμένοι στο εγχώριο ρόστερ οι Μουσταφά Φαλ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Κόρι Τζόζεφ.
Το δίλημμα που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφορά την εξάδα των ξένων, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Άλεκ Πίτερς, Τάισον Γουόρντ, Ταϊρίκ Τζόουνς και Φρανκ Νιλικίνα να δείχνουν ότι έχουν καπαρωμένη θέση.
Η παράδοση
Οι «αιώνιοι» έχουν μπροστά τους το 224ο ντέρμπι τους από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) με τον Παναθηναϊκό AKTOR να έχει το προβάδισμα μα 120 νίκες έναντι 103 του Ολυμπιακού.
Στα ματς που οι «πράσινοι» ήταν γηπεδούχοι το επιμέρους σκορ είναι 82-29.
Όσον αφορά στα φετινά ντέρμπι, ο Ολυμπιακός προηγείται 3-1 σε νίκες.
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στον πρώτο γύρο της Stoiximan GBL (90-86) και στα δύο ματς της Euroleague (82-87 στο Telekom Center, 86-80 στο ΣΕΦ), ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε 79-68 στον τελικό του Κυπέλλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- LG OLED M: Η τηλεόραση χωρίς καλώδια γίνεται πραγματικότητα
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση στο άνοιγμα αλλά βουτιά -12% για Credia και νέα πτώση για Metlen
- AKTOR: Η Maria Rita Galli νέα διευθύνουσα σύμβουλος στην AKTOR LNG
- Πέθανε ο πρώην άσος της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Βασίλης Γκούμας
- ΕΚΤ: Πρόστιμο €6,2 εκατ. ευρώ σε BofA Securities Europe για παραβίαση κανόνων
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Πλαστικά Θράκης: Απέκτησε το 100% της BHA Holdings έναντι 14 εκατ. ευρώ
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








