Η συναλλαγή αφορά 133.639 μετοχές
Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, Jamie Dimon, προχώρησε σε πώληση μετοχών της τράπεζας συνολικής αξίας περίπου 31,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατη ρυθμιστική καταχώριση.
Η συναλλαγή αφορά 133.639 μετοχές και έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ρευστοποίησης που είχε πραγματοποιήσει ο Dimon το περασμένο έτος — η πρώτη από τότε που ανέλαβε τα ηνία της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας το 2005.
Η πώληση πραγματοποιείται σε μια περίοδο εξαιρετικών επιδόσεων για την JPMorgan, η οποία την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη πρώτου τριμήνου, χάρη σε ρεκόρ συναλλαγών σε μετοχές και αυξημένα έσοδα από υπηρεσίες έκδοσης χρέους και συμβουλευτικής σε συγχωνεύσεις και εξαγορές.
Η ετήσια αποζημίωση του Dimon για το 2024 αυξήθηκε κατά 8,3%, φτάνοντας τα 39 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Dimon, ηλικίας 69 ετών, είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς τραπεζίτες στη Wall Street και καθοδηγεί την τράπεζα εδώ και 19 χρόνια. Η πώληση των μετοχών ενισχύει τη φημολογία γύρω από τη διαδοχή του στην ηγεσία της JPMorgan. Το διοικητικό συμβούλιο έχει ήδη δηλώσει ότι η διαδοχή αποτελεί κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα, ενώ και ο ίδιος ο Dimon είχε αναφέρει πέρυσι πως είναι το πιο κρίσιμο καθήκον του.
Σε πρόσφατο του μήνυμα προς τους μετόχους, ο Dimon προειδοποίησε ότι οι εμπορικοί πόλεμοι ενδέχεται να έχουν μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες, όπως επίμονες πληθωριστικές πιέσεις και αυξημένα δημοσιονομικά ελλείμματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε στο «πάγωμα» της παραγωγής τον Μάρτιο παρά τις υψηλές τιμές του Brent
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά με 4 στα 10 η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Φεβρουάριο, σταθερό το πράσινο τιμολόγιο και μείωση στο κίτρινο
- Παπασταύρου: Από σήμερα (1/2) το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος για τις επιχειρήσεις
- AstraZeneca: Ο φαρμακευτικός κολοσσός εισάγεται τη Δευτέρα (2/2) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
- Bloomberg: Νέος κίνδυνος για την πορεία του πληθωρισμού από το ράλι του ευρώ – Οι κινήσεις της ΕΚΤ
- Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη πιάνει δουλειά στον ελληνικό τουρισμό
- ΠΑΣΟΚ: Περίεργες σιωπές Μητσοτάκη για Βιολάντα και ελληνοτουρκικά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








