Τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα, αναμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της, Μάριο Ντράγκι, σήμερα, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η ΕΚΤ και το Διοικητικό Συμβούλιό της χρειάζονται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να το αξιολογήσουν με απόλυτη ανεξαρτησία. Όπως πρόσθεσε, αναμένει μία πλήρη συμφωνία για τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας μακροπρόθεσμα βιώσιμο, καθώς, όπως είπε, στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε σαφής ορισμός των μέτρων για το χρέος.
Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι «εάν και όταν» επεκταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και στην Ελλάδα θα υπάρχει επιλεξιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά έχουν οριστεί από το πρόγραμμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προκαλεί οργή ο Γεωργιάδης, δικαιολογεί το μπάζωμα στα Τέμπη με παράδειγμα τον γερανό στο Περιστέρι
- Ισπανία: Αποβίβαση Γάλλων Εβραίων εφήβων από αεροπλάνο – Εξηγήσεις ζητά το Παρίσι
- Αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς: Καθυστερεί η ΚΥΑ, ανάστατοι οι γονείς
- «Scotland Hates Trump»: Διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης του Τραμπ στη Σκωτία
- Ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία και Κύθηρα – Στις φλόγες σπίτια σε Κρυονέρι, Δροσοπηγή
- Starbucks: Επιστροφή στο γραφείο με 4ήμερη παρουσία, αλλιώς αποζημίωση…
- Ραφαήλ Παγώνης: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τένις U14
- Fitch: Υποβάθμισε την Φινλανδία σε AA για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις