Στη θέση του Μαρίνου Δαναλάτου, ο οποίος γίνεται σύμβουλος διοίκησης
Την προσωρινή τοποθέτηση του Αθανασίου Σταθά στη θέση του Γενικού Διευθυντή Χρηματαγορών (Acting Chief Financial Markets Officer) ανακοίνωσε η CrediaBank, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2026. Ο κ. Σταθάς θα αναφέρεται απευθείας στη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Τράπεζας και θα συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή.
Παράλληλα, η CrediaBank εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Μαρίνο Δαναλάτο, ο οποίος διετέλεσε Chief Financial Markets Officer από τον Δεκέμβριο του 2024, έχοντας προηγουμένως αντίστοιχο ρόλο στην Attica Bank από το 2023. Όπως επισημαίνεται, η συμβολή του υπήρξε καθοριστική για την ενίσχυση της παρουσίας της Τράπεζας στις χρηματαγορές, καθώς και για την ομαλή μετάβαση στη νέα ενιαία τραπεζική δομή που προέκυψε μετά τη συγχώνευση. Ο κ. Δαναλάτος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την CrediaBank από τη θέση του Συμβούλου Διοίκησης.
Ο κ. Αθανάσιος Σταθάς διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, με εξειδίκευση στον τομέα του Treasury και των χρηματοοικονομικών αγορών. Εργάστηκε στην Attica Bank από το 2001 και, μετά τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα και τη δημιουργία της CrediaBank, ανέλαβε καθήκοντα Deputy Chief Financial Markets Officer. Στο παρελθόν έχει απασχοληθεί και στην Εγνατία Τράπεζα, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει αναλάβει ρόλους αυξημένης ευθύνης στους τομείς της διαχείρισης Treasury, Trading & ALM, Treasury Sales, Funding και Κεφαλαιαγορών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση στρατηγικών χρηματοδότησης και διαχείρισης κινδύνων. Είναι πτυχιούχος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- French Connection: Με όχημα το «προκλητικό» παρελθόν (FCUK) θέλει να ξανακερδίσει το μέλλον
- ΑΑΔΕ: Παραπλανητικά SMS ζητούν από τους πολίτες την καταβολή φόρου κυκλοφορίας
- “Πρεμιέρα” για την ATLANTIC SEE LNG TRADE με την συμφωνία πώλησης αμερικανικού LNG στην Ουκρανία
- ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Manpower: 6 στους 10 εργοδότες επενδύουν στην ΑΙ – Οι υπόλοιποι “φρενάρουν” λόγω κόστους
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








