Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στην Le Parisien
Ο Γάλλος Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας το 2027, εάν η Μαρίν Λεπέν, που είναι η μέντοράς του και de facto ηγέτιδα του κόμματος Εθνική Συσπείρωση, δεν μπορεί να είναι υποψήφια λόγω δικαστικής απόφασης.
«Η Μαρίν Λεπέν είναι η υποψήφιά μου και, αν αύριο της απαγορευτεί [να είναι υποψήφια], νομίζω ότι μπορώ να σας πω πως εγώ θα είμαι ο υποψήφιός της. Δεν μπορώ να είμαι πιο ξεκάθαρος», δήλωσε ο Μπαρντελά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien το Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, τόνισε ότι το κόμμα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αθωότητα της Λεπέν. «Η Μαρίν είναι αθώα και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να διακηρύξουμε την αθωότητά μας σε αυτή την υπόθεση.»
Η Λεπέν καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων και της επιβλήθηκε πενταετής απαγόρευση συμμετοχής σε εκλογές, απόφαση που ενδέχεται να την εμποδίσει να διεκδικήσει την προεδρία για τέταρτη φορά.
Η ίδια έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ το εφετείο αναμένεται να εξετάσει την υπόθεση το επόμενο έτος.
Η Γαλλία αναμένεται να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2027, ενώ ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία λόγω του συνταγματικού ορίου των δύο θητειών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι Χούθι εξετάζουν επιβολή τελών στα πλοία που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα, με εξαίρεση τα κινεζικά
- ΟΔΔΗΧ: Στο 2,22% το επιτόκιο για τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια
- Glencore: Εκτόξευση κερδών στα 3,3 δισ. δολάρια το α΄εξάμηνο με «καύσιμο» την κρίση στη Μ. Ανατολή
- Βαρύς φόρος αίματος και εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Κουμαμότο από τα 7,1 Ρίχτερ
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Επτά διακρίσεις στα Loyalty Awards 2026 για το πρόγραμμα AB Plus
- Στεγαστική κρίση και έλεγχος ενοικίων: Τι πέτυχαν – και τι όχι – Νέα Υόρκη, Βερολίνο και Σκωτία – Το ελληνικό καθεστώς
- ΕΣΕΕ: Ανάσα για τη γουνοποιία της Δυτικής Μακεδονίας η απόφαση των Βρυξελλών
- Ζούκερμπεργκ στους FT: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να απαγορεύσουν την κινεζική τεχνητή νοημοσύνη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








