Η σύζυγός του, είναι αμερικανοϊσραηλινή σχεδιάστρια και καθηγήτρια
Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Ακμαν και η σύζυγός του Νέρι Οξμαν αγόρασαν μερίδιο 5% στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.
Η ανακοίνωση έγινε καθώς το ισραηλινό χρηματιστήριο προχώρησε σε δημόσια προσφορά (πώληση) 17.156.677 μετοχών με τιμή 20,60 σέκελ (5,50 δολάρια) ανά μετοχή.
“Η συναλλαγή συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Αυστραλία, γεγονός που αντανακλά μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ όσο και στην ισραηλινή οικονομία γενικότερα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
“Μεταξύ των επιφανών αγοραστών ήταν η Νέρι Οξμαν και ο Μπιλ Ακμαν, οι οποίοι συμφώνησαν να αγοράσουν περίπου 4,9% του μετοχικού κεφαλαίου του TASE”.
Ο Ακμαν, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στη χώρα στις 7 Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.
Η σύζυγός του, είναι αμερικανοϊσραηλινή σχεδιάστρια και καθηγήτρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πειραιώς: Ύδρευση, επικοινωνίες και κατασκευές οι κερδισμένοι κλάδοι το α΄τρίμηνο – Οι χαμένοι
- SK Hynix: Άντληση 28 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ με «καύσιμο» την τεχνητή νοημοσύνη
- Ο Αντόνιο Γκουτέρες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ΑΙ
- Μπαράζ κατασχέσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε 400 πειρατικά domains του Μουντιάλ
- ESM: Προειδοποίηση για ύφεση στην ευρωζώνη εάν συμπέσουν ενεργειακή κρίση και sell-off στις ΗΠΑ
- FDA: «Μειωμένου κινδύνου» τα προϊόντα ZYN της Philip Morris, αλλά όχι ακίνδυνα
- Η μάχη της Ιβηρικής και το “σκάνδαλο” στο Σιάτλ κρίνουν την οκτάδα του Μουντιάλ
- Bloomberg: Η Ευρώπη φοβάται τις επόμενες κινήσεις του Τραμπ στο ΝΑΤΟ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








