Νέα

Ο Μπιλ Ακμαν και η σύζυγός του αγόρασαν το 5% του χρηματιστηρίου του Ισραήλ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η σύζυγός του, είναι αμερικανοϊσραηλινή σχεδιάστρια και καθηγήτρια

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Ακμαν και η σύζυγός του Νέρι Οξμαν αγόρασαν μερίδιο 5% στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση έγινε καθώς το ισραηλινό χρηματιστήριο προχώρησε σε δημόσια προσφορά (πώληση) 17.156.677 μετοχών με τιμή 20,60 σέκελ (5,50 δολάρια) ανά μετοχή.

“Η συναλλαγή συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Αυστραλία, γεγονός που αντανακλά μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ όσο και στην ισραηλινή οικονομία γενικότερα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Μεταξύ των επιφανών αγοραστών ήταν η Νέρι Οξμαν και ο Μπιλ Ακμαν, οι οποίοι συμφώνησαν να αγοράσουν περίπου 4,9% του μετοχικού κεφαλαίου του TASE”.

Ο Ακμαν, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στη χώρα στις 7 Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σύζυγός του, είναι αμερικανοϊσραηλινή σχεδιάστρια και καθηγήτρια.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu