Τι αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους
Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.
Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού» και προσθέτει ότι «η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου».
Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση από αγνώστους με βόμβες μολότοφ στην οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού φρουρού.
Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου, χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήμας: Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση των διασυνοριακών μεταφορών
- Η Θεσσαλονίκη γίνεται η καρδιά της Audi
- Ideal: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της θυγατρικής Ideal Technology
- Ευρώπη Holdings: Διευκρινήσεις για την έκθεση διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων
- Mevaco: Τρεις νέες συμβάσεις με Intracom Defense ύψους 14,48 εκατ. δολαρίων
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρωτοβουλίες για τις συμπαιγνίες στις δημόσιες συμβάσεις
- Χρηματιστήριο: Έκλεισε με το αναιμικό +0,04% – Άλμα πάνω από 3% για Titan – Viohalco
- Tesla: Άλμα 7% στις παραδόσεις οχημάτων το γ’ τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις