Η EDPR Ελλάδος ανακοινώνει μια σημαντική αλλαγή στη διοικητική της ομάδα. Ο Διονύσης Ανδρωνάς, πρώην επικεφαλής του τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Damian Rodriguez Prado.
_x000D_
Ο κ. Ανδρωνάς εντάχθηκε στο δυναμικό της EDPR Greece το 2020, διαθέτοντας εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει αποκτήσει ευρεία εμπειρία σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων, από τα αρχικά στάδια ανάπτυξης έως τη λειτουργία. Πριν από την EDPR, έχει εργαστεί στην Μυτιληναίος Α.Ε. και σε άλλες καταξιωμένες εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε διάφορες θέσεις. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Intelligent Control από το Πανεπιστήμιο John Moores του Liverpool (Ηνωμένο Βασίλειο) και πτυχίου BEng Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Aston του Birmingham (Ηνωμένο Βασίλειο).
_x000D_
Έχοντας διευρυμένη γνώση, τόσο της ίδιας της εταιρείας, όσο και του τομέα των ΑΠΕ, θα επιχειρήσει από τη νέα του θέση να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της εταιρείας σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και να συμβάλει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση που συντελείται στην Ελλάδα.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η EDPR, η οποία μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνου του 2022, παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη δεδομένης της μεγαλύτερης εγκατεστημένης ισχύος της σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόρροια αυτού είναι ένα EBITDA ύψους 1,482 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη της τάξεως των 416 εκατ. ευρώ. Από τη νέα του θέση, ο κ. Ανδρωνάς θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διασφάλιση της ανοδικής αυτής πορείας και σε τοπικό επίπεδο καθώς και για την επίτευξη του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για την ελληνική αγορά, το οποίο εκτείνεται μέχρι το 2025 με διάφορα έργα συνολικής ισχύος που αγγίζουν τα 500MW και επενδύσεις ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κολωνός: Οδηγός πάτησε με το λεωφορείο συνάδελφό του μετά από λογομαχία
- Μήνυμα Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) προς ΕΕ: «Χάνετε» και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ
- Ύδρα: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κυκλοφορία οχημάτων στο νησί
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις