«Φύρερ» χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον πόλεμο της Γάζας, κατά την τελετή παράδοσης στο τουρκικό Ναυτικό τεσσάρων νέων πολεμικών πλοίων.
«Οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας απέτυχαν, έμειναν μετεξεταστέοι και έχασαν σημαντικά την υπόληψή τους. Απλώς έμειναν να παρακολουθούν τη βαραβρότητα που φτάνει στα όρια της γενοκτονίας του σύγχρονου φύρερ Νετενιάχου και της αιμοσταγούς ομάδας του, που είναι γεμάτη μίσος εναντίον του παλαιστινιακού λαού» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Προηγουμένως, ο ίδιος ανέφερε ότι «σήμερα, όλοι παρακολουθούμε εκείνους που παρέχουν απεριόριστη και άνευ όρων υποστήριξη στην ισραηλινή κυβέρνηση στέλνοντας αεροπλανοφόρα στην περιοχή μας. Αυτοί που αποστρέφουν το βλέμμα τους από τις σφαγές και τις θηριωδίες που διαπράττει το Ισραήλ δεν θα μπορέσουν να απαλλαγούν αύριο λέγοντας εκφράζοντας απλώς τη μετάνοιά τους».
«Αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή σχεδόν 25 χιλιάδων αθώων κατοίκων της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, προκαλώντας πόνο σε συνολικά 100 χιλιάδες ανθρώπους συνολικά, θα αντιμετωπίσουν φυσικά τις συνέπειες των πράξεών τους. Για να το πούμε ευθέως, οι δυτικές χώρες και οι διεθνείς θεσμοί ασφαλείας, δεν πέρασαν τις εξετάσεις στο ζήτημα της Γάζας, δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία. Αποκαλύφθηκε το φασιστικό πρόσωπο αυτών που στα λόγια κάνουν τους προασπιστές της δημοκρατίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Αυτοί που μοιράζουν αριστερά και δεξιά πιστοποιητικά περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν βλέπουν τα παιδιά, τα μωρά και τις γυναίκες που δολοφονούνται βάναυσα εδώ και 105 μέρες και δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα για να αποτρέψουν αυτό το βάσανο. Όπως ακριβώς στο Ιράκ, στη Βοσνία, στη Συρία, στην Υεμένη, στο Αρακάν, στη Σομαλία και στο Αφγανιστάν, οι θεσμοί που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας απέτυχαν, έμειναν μετεξεταστέοι και έχασαν σημαντικά την υπόληψή τους» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος στρέφοντας τα βέλη του κατά των χωρών που στηρίζουν το Ισραήλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ - Οικονομική έκθεση Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτη σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








